U bent hier: >> Groeien in geloof met TLT in Sri Lanka

Groeien in geloof met TLT in Sri Lanka

In Sri Lanka startte vorige maand een groep kerkleiders met een nieuwe module van de Timothy Leadership Training (TLT), mede mogelijk gemaakt door Verre Naasten. Via deze training ontdekken de deelnemers hoe ze samen kunnen groeien in geloof en hoe men kan werken aan betere leefomstandigheden, in hun directe leefomgeving, de kerk en daarbuiten.

tlt, stri lanka, geloofDit jaar doen er zo’n elf kerkleiders mee. Hoewel er nog een redelijke taalbarrière bestaat tussen de deelnemers onderling en de cursusleiders, is iedereen erg leergierig.  Gelukkig krijgen de docenten hulp van twee Sri Lankanen, die de taal en cultuur van de cursisten begrijpen.

Wasmand
De cursisten weten goed raad met het materiaal en leren van hun eigen fouten. Na een les over het opstellen van actieplannen, moesten de deelnemers zelf een actieplan schrijven dat ze die avond uit zouden kunnen voeren. ‘Eentje had zich voorgenomen zijn vrouw te helpen bij de was. Tot zijn grote ongenoegen kreeg hij na maand één, ook mand twee toegeschoven. Bij de les over zelfreflectie kreeg hij onmiddellijk terug dat het zijn eigen schuld was. Hij had beter moeten formuleren hoeveel was hij voor zijn vrouw ging doen.’, schrijft de leider van de cursus. De cursisten zijn op de goede weg en hopen allemaal snel hun certificaat te ontvangen.