Kameroen

In Kameroen ondersteunt Utrecht Mission | Verre Naasten de Francophone University of International Development (FUID).

FUID

FUID is een brede christelijke universiteit met vestigingen in Yaoundé en Mokolo die naast een theologische afdeling ook andere disciplines herbergt.

Conferentie over familieleven in Afrika
Het lijkt erg voordehand liggend dat Afrikanen samen nadenken over het familieleven in Afrika. Toch is dat niet vanzelfsprekend en wordt vaak gespiegeld aan het denkwerk dat door westerse missionarissen is gebeurd. FUID heeft het initiatief genomen om in 2016 in Kameroen een conferentie te organiseren met als onderwerp: ‘Afrikaanse families: mogelijkheden en uitdagingen’. Utrecht Mission | Verre Naasten steunt dit initiatief van harte.

Beurzen voor 10 studenten in Mokolo
Mokolo ligt in het noorden van Kameroen. Dit gebied heeft te kampen met aanslagen van Boko Haram. Veel mensen slaan op de vlucht en ook christelijke dominees, die een belangrijk doelwit zijn voor Boko Haram, zoeken elders hun veiligheid. In deze situatie blijft FUID de ogen gericht houden op de Heer. Het werk op de theologische universiteit blijft doorgaan. In deze context steunt Utrecht Mission | Verre Naasten tien kerkleiders door hen een studiebeurs aan te bieden voor theologische studies bij FUID.


Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)