MENU

Aan de slag met het PinksterPakket

‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen’ zijn waarschijnlijk Jezus’ laatste woorden op aarde (Matteüs 28:19), vlak voor Zijn hemelvaart. Daarmee krijgt deze mooie en belangrijke opdracht extra diepgang: vertel het goede nieuws aan alle volken, ver weg én dichtbij. Met de uitstorting van de Heilige Geest is de missionaire roeping de corebusiness voor kerken.

In de 10 dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren willen we kerken uitdagen om extra stil te staan bij die corebusiness. Daar hebben we verschillende mogelijkheden voor. Samen met onze partners in het Missieloket (Kerkpunt en MissieFonds) ontwikkelden we een podcast. Maar je vindt hieronder ook gebedspunten en ideeën voor een collecte.

Luisteren

In ons werk horen we veel mooie getuigenissen van mensen die – geraakt door het evangelie – in beweging zijn gezet door de Heilige Geest. Daarvan hebben we er negen opgenomen voor onze PinksterPodcast. Stuk voor stuk levensechte verhalen die inspireren om ook zelf aan de slag te gaan.

Vanaf vrijdag 19 mei tot en met zaterdag 27 mei delen we dagelijks een korte podcast. Je kunt de podcast beluisteren in jouw favoriete podcast-app of hem toevoegen aan jouw kerk-app (bijv. Scipio of via RSS-feed). Op de website van het Missieloket vind je meer informatie en ook materiaal voor een bespreking van de podcast in je kring.

> Luister naar de podcast

Bidden

Het missionaire werk wordt gedragen door gebed. Daarom vragen we jullie om tijdens Hemelvaart, Pinksteren of één van de zondagen daaromheen specifiek te bidden voor het missionaire werk in Nederland.

  • Bid dat het getuigenis van ‘nieuwe’ christenen bestaande christenen weer in vuur en vlam mag zetten! Dank voor de mogelijkheden om zo Gods veelkleurigheid te ontdekken.
  • Bid voor missionaire werkers, voor moed en doorzettingsvermogen
  • Bid om creativiteit en nieuwe ideeën voor bestaande kerken om de missionaire handschoen op te pakken.
  • Dank voor al die plekken in Nederland waar God aan het werk is, groots of klein. Bid om opmerkzaamheid om aan te sluiten bij wat God al doet.
  • Bid voor het werk van E&R in de wijk, voor goede contacten in buurten en op campings deze zomer.

Geven

Je uitstrekken naar de ander, vanuit de boodschap van Gods liefde. Dát is E&R in de wijk. Ook deze zomer draaien er verspreid over het land weer missionaire E&R-projecten, zoals in Dordrecht, Heerde en Zeist.

Al 50 jaar weet E&R zich gedragen door kerken in Nederland, met gebed, aandacht en giften. Een collecte voor E&R in de wijk (tijdens Hemelvaart, Pinksteren of één van de zondagen daaromheen) bevelen we van harte aan.

> Download de collecte-presentatie