Actie Greijdanus Meppel: ruim € 12.000!

Na vier weken actievoeren werd afgelopen oktober de opbrengst bekendgemaakt van de MaakMeerMarathon op de middelbare scholengemeenschap Greijdanus in Meppel. 470 leerlingen zamelden met elkaar ruim € 12.000 in voor het opknappen van drie scholen in Noordoost-India, een project van Verre Naasten. Inmiddels zijn de reisvoorbereidingen gestart met de vier winnaars van de actie.  

De onthulling van de opbrengst gebeurde tijdens de feestelijke afsluitingsdag, met allerlei workshop aangeboden door veelal docenten van de school, met als hoogtepunt een Color Run. Elze Toornstra, medewerker Jeugd en Jongeren bij Verre Naasten, was erbij en nam de cheque in ontvangst. “Een prachtig resultaat in maar vier weken actievoeren voor onze partners in India!” reageert Elze enthousiast. Leerlingen zamelden het geld in via allerlei sportieve, creatieve en culinaire acties. ‘Het sterke aan deze actievorm is dat de leerlingen hun eigen talent inzetten ten bate van de actie. Het stimuleert de creativiteit’ gaf Jolanda aan, docent op de school en onderdeel van het actieteam binnen school.

Aanstekelijk
De actie startte bijna direct met de start van het schooljaar op 18 september met een kick off dag. Tijdens deze kick off maakten de leerlingen per leerjaar kennis met het project, de actietools en een spetterend dans en muziek optreden uit India! Alle actie initiatieven van de leerlingen zijn nog in te zien op de online actiepagina van Verre Naasten: https://www.mijnmission.nl/project/greijdanus-meppel-in-actie-voor-india .

Prijswinnaars op reis
Inmiddels zijn de reisvoorbereidingen gestart met vier leerlingen van de school, die zich als prijswinnaars hadden genomineerd naar aanleiding van hun inspanningen tijdens de actieperiode. Zij zullen in het voorjaar van 2018 de ondersteunde projecten daadwerkelijk gaan bezoeken! Om daar met eigen ogen te zien waarvoor ze actie hebben gevoerd en hun ervaringen weer met schoolgenoten bij terugkomst te delen. Deze reis zal te volgen zijn via de reisblog van Verre Naasten: http://opreis.verrenaasten.nl.

Nieuwsgierig naar de sfeerimpressie van het afsluitend event? Bekijk hier het filmpje. https://www.mijnmission.nl/project/greijdanus-meppel-in-actie-voor-india/updates )