Activiteiten in de regio’s

Naast alle activiteiten die we landelijk (maar zoveel mogelijk i.s.m. de regionale samenwerkingsverbanden) organiseren, staan er in de verschillende regio’s ook diverse activiteiten gepland in 2020. Allemaal bedoeld om jullie kerkleden te betrekken bij én enthousiast te maken over het mission-werk dat jullie ondersteunen. Hieronder een overzicht van activiteiten in de regio’s:  

Follow His Footprints-avonden in Drenthe – UITGESTELD VANWEGE DE CORONACRISIS
Verlang jij ernaar om Jezus te volgen? Welke keuzes maak je daarbij en wie heeft daarin het laatste woord? Samen met Drenthe Mission | Verre Naasten organiseren kerken in Drenthe een aantal Follow His Footprints-avonden: een avondje uit met een Braziliaans tintje. Ontdek wat je van elkaar en Braziliaanse geloofsgenoten kunt leren! Geniet van een Braziliaans gerecht, ga de diepte in tijdens een stevige wandeling en laat je verrassen door bijzondere gesprekken bij het kampvuur. De Follow His Footprints-avonden vinden plaats op 20 maart in Beilen, 21 maart in Assen-Peelo, 3 april in Stadskanaal en 4 april in Zuidlaren. Geef je op voor één van de avonden via: www.drenthemission.nl/followhisfootprints 

Mission-dienst XXL – GEANNULEERD VANWEGE DE CORONACRISIS
Op donderdag 21 mei (Hemelvaart) houden verschillende kerken in de classis Assen samen een Mission XXL-dienst. Dominee en oud-zendeling Elso Venema (Tilburg) leidt de dienst, die plaatsvindt in de openlucht. Net als bij de gelijknamige avonden is het thema van de dienst ‘Follow His Footprints’. Hoe kun je Jezus volgen en je geloof leven en delen, in je eigen omgeving én wereldwijd? In de komende maanden gaan vrijwilligers uit verschillende kerken aan de slag met de organisatie rondom de dienst. Meer informatie over het tijdstip van de dienst en de precieze locatie in Assen volgen later. Klik hier voor de alternatieve online mission-dienst die LPB Media en Verre Naasten samen aanbieden op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020, om 10:30 uur.

Inspiratiereizen India – UITGESTELD VANWEGE DE CORONACRISIS
Jongeren uit de GKv-gemeenten van Dordrecht en Leerdam-Gorinchem maken in respectievelijk april/mei en augustus een inspiratiereis naar India. De groep uit Dordrecht bezoekt in Centraal-India o.m. de Emmanuel Hospital Association – een christelijke ziekenhuisorganisatie – en het Presbyterian Theological Seminary (een school voor theologie). De groep uit Leerdam-Gorinchem gaat naar het noordoosten van India en bezoekt daar de kerken van de Reformed Presbyterian Churches (RPCNEI). We hopen dat de reizen bijdragen aan een groeiend enthousiasme voor mission binnen de kerken!  

Wil jouw gemeente ook een inspiratiereis organiseren? We denken graag mee! Mail of bel Lisette via l.vossebelt@verrenaasten.nl, (038) 42 70 427.