Afscheid Litindo-predikanten

Zondagmiddag nemen de drie Litindo-schrijvers Jaap Groen, Gerrit Riemer en Henk Venema afscheid van hun bijzondere ambt als ‘papieren zendeling’. In de afgelopen jaren hebben ze, met financiële steun van de kerken in de classis Groningen, met enthousiasme mogen werken aan het vertalen van theologische boeken in het Indonesisch. We zijn dankbaar voor hun jarenlange inzet en de gezondheid die God gaf om het werk te doen.

 

We danken met hen voor de stapel theologieboeken die er nu beschikbaar is, die voorgangers, studenten, evangelisten en predikanten verspreid door het enorme land Indonesië helpt om het evangelie uit te leggen en te delen. Ook vertaalde boeken voor gemeentetoerusting en enkele boeken voor kinderen, zoals een zondagsschoolmethode, mochten hun weg vinden in Indonesië. We danken ook voor vele veilige reiskilometers die er gemaakt konden worden in en naar Indonesië, en tegelijk voor de inzet van alle vrijwilligers in Nederland, zoals de zendingsdeputaten en de redactieraad. We bidden dat de vertaalde boeken tot een zegen mogen blijven voor de kerken in Indonesië. Ook bidden we voor een goede overdacht van het project aan de kerk in Mundijong (in Australië): dat onze Heer dit traject mag zegenen en de kerk met toewijding mag doorgaan met de verspreiding van het evangelie in Indonesië.

Verder bidden we om een zegen op de nieuwe samenwerking van de Groningse kerken rond de ondersteuning van mission-werk in Europa. We bidden dat – juist in Europa, waar steeds meer mensen denken zonder God te kunnen leven – mensen geraakt mogen worden door Jezus’ liefde. En dat kerken mogen groeien, in geloof en in aantal.