ANBI

De Belastingdienst heeft Verre Naasten (volgens onze statuten: Stichting Verre Naasten) de ANBI-status verleend. Dat betekent dat Verre Naasten wordt gezien als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften aan Verre Naasten aftrekbaar. Bovendien heeft Verre Naasten de CBF-Erkenning: een keurmerk voor goede doelen.

Transparantie en verantwoording

Om de ANBI-status te ontvangen én te behouden, moet Verre Naasten aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder het online beschikbaar stellen van specifieke informatie. Die voorwaarden zijn er om de transparantie en verantwoording van goede-doelen-organisaties te stimuleren. Hieronder vind je de links naar pagina’s op onze website waar de gevraagde informatie te vinden is:

CBF-Erkenning

Behalve de ANBI-status beschikt Verre Naasten over de CBF-Erkenning: een keurmerk voor goede doelen. Het keurmerk wordt uitgegeven door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. In het Register Erkende Goede Doelen van het CBF zijn intussen zo’n 570 organisaties terug te vinden.

Als je geeft aan een organisatie met CBF-Erkenning, dan kun je ervan uit gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met donaties, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren. Kortom, transparantie in één oogopslag. Het zogeheten CBF-Erkenningspaspoort van een goed doel, toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van het betreffende organisatie. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie, als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Bekijk ons CBF-Erkenningspaspoort via de onderstaande banner: