Bangladesh (C2020)

Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het land telt zo’n 170 miljoen inwoners. De meeste mensen, ongeveer 83% is moslim. 16% is hindoe. Slechts een kleine groep is christen. Verre Naasten steunt verschillende kerken en een theologische school in Bangladesh.

Isa-e-Church van Bangladesh

Christenen in Bangladesh zijn verspreid geraakt over het hele land na de Bevrijdingsoorlog. Een van de belangrijkste prioriteiten van de Isa-e-Church is om hen te inspireren, zodat ze kunnen samenkomen voor de eredienst. Daarnaast willen de leden van de kerk niets liever dan dat de mensen om hen heen ook de juiste weg vinden en daardoor gered worden. Om dat te bereiken, laten ze door hun manier van leven aan anderen zien dat ze christen zijn. Ze delen van Gods liefde en zorg. 

Isa-E Church heeft de psalmen op Bengaalse muziek gezet. Hun muzikanten gaan regelmatig de studio in om een aantal psalmen op te nemen op cd en mp3. De traditionele muziekstijl die ze gebruiken, is populair in Bangladesh. Daardoor luisteren zowel christenen als niet-christenen graag naar deze psalmen.