In alles weten we ons afhankelijk van GodOp Biddag, bij de start van het groeiseizoenwillen onder dat besef een dikke streep zetten. We bidden daarom voor zegen op ons werk en de groei van gewassen. Vanuit Verre Naasten maken we dat gebed graag wereldwijd, in verbondenheid met onze broers en zussenRondom Biddag 2022 (woensdag 9 maart) vragen we daarom aandacht voor het christelijke centrum Anugrah in India. Geïnspireerd door Jezus’ liefde bieden zij ondersteuning voor iedereen met een beperking. Met onze steun willen ze een extra leslokaal bouwen, om hulpverleners te trainen die (gaan) werken met mensen met een beperking. Om hen niet langer te zien als ‘vervloekten’maar juist als waardevol mensen met mogelijkheden.

Anugrah

De naam Anugrah betekent genade’. Het Anugrah Centrum biedt ondersteuning voor iedereen met een beperking, waarbij zij op zoek zijn naar wat mensen wél kunnen. Het belangrijkste is dat ze als mens worden gezien en behandeld. Ze doen weer mee en worden bij het normale leven betrokken. Iets dat in India niet vanzelfsprekend is. Juist mensen met een beperking worden vaak weggestopt, want Indiërs zien een beperking als karma, als vloek.  

Opleidingscentrum

De bouw van een opleidingsruimte biedt de mogelijkheid mensen op te leiden om iedereen met een beperking ‘inclusief’ te benaderen, om te denken in mogelijkheden en hen te zien als kind van God. Bid én geef voor dit mooie werk, waarin ‘vervloekte’ mensen weer onderdeel uitmaken van de gemeenschap en een toekomst wordt geboden. 

Op de hoogte blijven?

Vanaf medio februari vind je hier diverse materialen, zoals een collecte-presentatie/filmpje, kerkbladartikel, kinderwerkje en Biddag-leespreek met liturgie. Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je gegevens achter. We sturen je dan een berichtje als de materialen beschikbaar zijn.