MENU

Biddag 2022: genade in India

Rondom Biddag 2022 (woensdag 9 maart) vraagt Verre Naasten aandacht voor het christelijke centrum Anugrah in India. Geïnspireerd door Jezus’ liefde bieden zij ondersteuning voor iedereen met een beperking. Met onze steun willen ze een extra ruimte bouwen, om hulpverleners te trainen die (gaan) werken met mensen met een beperking. Om hen niet langer te zien als ‘vervloekten’, maar juist als waardevolle mensen met mogelijkheden.

Anugrah

De naam Anugrah betekent ‘genade’. Het Anugrah Centrum biedt ondersteuning voor iedereen met een beperking, waarbij zij op zoek zijn naar wat mensen wél kunnen. Het belangrijkste is dat ze als mens worden gezien en behandeld. Ze doen weer mee en worden bij het normale leven betrokken. Iets dat in India niet vanzelfsprekend is. Juist mensen met een beperking worden vaak weggestopt, want Indiërs zien een beperking als karma, als vloek.

Opleidingscentrum

Sinds dit jaar biedt het Anugrah-centrum een opleiding aan voor mensen die willen werken met mensen met een beperking. Het doel van de opleiding is om de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking te verbeteren in India. Om iedereen met een beperking ‘inclusief’ te benaderen, te denken in mogelijkheden en hen te zien als kind van God.

Bouw je mee?

Om deze opleiding te kunnen aanbieden moet het huidige leer- en ontwikkelingscentrum uitgebouwd worden. Voor de cursisten moeten twee kleine leslokalen en slaapzalen met sanitair gebouwd worden. Verre Naasten wil € 90.000 bijdragen om dit unieke bouwproject mogelijk te maken. Help je mee? Bouw mee aan betere zorg voor mensen met een beperking in India!

Biddagmaterialen voor kerken

Wil jij met je kerk aan de slag met Biddag? Speciaal voor Biddag hebben we diverse materialen ontwikkeld.

Bekijk ons aanbod van Biddagmaterialen.