MENU

Biddag 2023: waterputten in Zimbabwe

Binnenkort is het Biddag, een moment om stil te staan en te bidden om een zegen over ons werk. Dit jaar vraagt Verre Naasten speciale aandacht voor de aanleg van waterputten in Zimbabwe

‘Even’ water halen?

In plattelandsplaatsen als Makwechere en Mkoba lopen vrouwen en kinderen dagelijks tot drie uur lang naar de rivier om in hun dagelijkse hoeveelheid water te voorzien. In arme wijken in de stad, zoals Norah en Sizinda, is er maar af en toe in de week water op centrale tap-punten beschikbaar. En vaak echt veel te weinig…. 

Woorden en daden

Onze partner, de ‘Church in Central Africa Presbyterian’ (CCAP), heeft de overtuiging dat het evangelie van Jezus Christus samengaat met de zorg voor mensen in nood. De CCAP zet zich daarom in voor de aanleg van waterputten.

Biddag materialen

Medio februari komen hier diverse materialen als download beschikbaar zoals een collecte-presentatie/filmpje, kerkbladartikel en Biddag-leespreek met liturgie. Deze preek wordt geschreven door ds. Kingstar Chipata uit Zimbabwe. Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je gegevens achter en we sturen je een berichtje zodra de materialen beschikbaar zijn.

Vul hier in bij welke kerkelijke gemeente je betrokken bent.