MENU

Biddag 2024: groente voor kinderen in Zuid-Afrika

Geef nu

Op 13 maart is het Biddag. Een dag om stil te staan en te bidden om een zegen over ons werk. Dit jaar vraagt Verre Naasten je aandacht voor kinderen in Zuid-Afrika.

Armoede is in Zuid-Afrika een groot probleem, het wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Door armoede is er vaak weinig kennis over gezonde voeding, hierdoor zijn veel kinderen ongezond. Onze partner Khanyisani doet daar wat aan.

Geef kinderen in Zuid-Afrika een gezonde maaltijd

Uit de spiraal van armoede

Medewerkers van kinderopvangcentra op het platteland krijgen training in hoe ze groente verbouwen, zoals spinazie, sperziebonen en bieten. Zij delen hun kennis over het verbouwen van groente

met hun gemeenschap. Bovendien ontvangen gezinnen een startpakket met zaailingen. We zien dat na een training in de hele gemeenschap groentetuintjes worden aangelegd. Zo krijgen mensen regie over hun eigen leven en kunnen ze uit de armoede ontsnappen.

Materialen voor Biddag

Wil je met jouw kerk op of rond biddag aandacht besteden aan dit project? Dat vinden we fijn! We hebben een aantal materialen ontwikkeld die je kunt gebruiken in of rond de dienst. Heb je vragen hierover? Stuur dan een mailtje naar Anja Mijnheer op a.mijnheer@verrenaasten.nl.

Speciaal voor kinderen

Wil je kinderen betrekken bij het wereldwijde mission-werk? Dan kun je een kinderwerkje van Verre Naasten gebruiken. Dat kan thuis of op school, maar ook in de kerk! Dit kinderwerkje neemt kinderen mee in het thema van gezond eten en helpt om lekker aan de slag te gaan.

Download het kinderwerkje ‘Spinazie tegen armoede!’

Bid je mee?

We zijn blij als je dit werk ondersteunt met een gift. Maar we willen je ook vragen om te bidden.

Bid mee voor…

  • de trainingen van Khanyisani. Dat ze zoveel mogelijk mensen kunnen inspireren en vaardigheden kunnen aanleren. Zodat er een duurzame verandering ontstaat.
  • de kinderen in Zuid-Afrika. Dat ze mogen opgroeien tot gezonde kinderen en de kans krijgen om te ontsnappen uit de armoede-spiraal.
  • de kerk in Zuid-Afrika. Dat ze handen en voeten blijven geven aan hun geloof.