U bent hier: >> Biddag 2017: hulp vluchtelingen Zuid-Soedan

Biddag 2017: hulp vluchtelingen Zuid-Soedan

Op woensdag 8 maart 2017 vieren we Biddag, omdat we ons in alles afhankelijk weten van onze hemelse Vader. Jaarlijks vraagt Verre Naasten om een wereldwijde blik op Biddag, waarbij we bidden én delen met onze verre naasten, wereldwijd.

Diaconale hulp voor vluchtelingen Zuid-Soedan
Op Biddag 2017 vragen we gebed en giften voor de hulp aan vluchtelingen in Zuid-Soedan. In het door burgeroorlog en hongersnood geteisterde Zuid-Soedan is de lokale kerk (Sudanese Reformed Church) volop actief onder vluchtelingen. Ze willen graag dekens, muskietennetten, kleding en voedsel uitdelen onder zo’n 2.000 vluchtelingen (1.000 volwassenen en 1.000 kinderen). En zo hun geloof delen, in daden! Help je mee? Bid mee en geef!

Update [23-02-2017]: gezamenlijke noodhulp-actie met GZB en CGK
In de afgelopen weken is de situatie in Zuid-Soedan verder verslechterd door extreme droogte die veel landen in de Hoorn van Afrika treft. De Verenigde Naties spreken inmiddels van hongersnood in delen van Zuid-Soedan. Ook kerken in Kenia melden extreme droogte. Daarom is deze week besloten om, aanvullend op deze Biddag-actie, een gezamenlijke noodhulp-actie te starten met de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) en de CGK-kerken en geld in te zamelen voor o.a. voedselhulp in Kenia en Zuid-Soedan. Meer info: www.verrenaasten.nl/noodhulphoornafrika.