Nieuw: praktische Bijbelstudies rond vluchtelingen

Meer dan 60 miljoen mensen zijn op dit moment op de vlucht. Velen van hen vluchtten voor oorlog, geweld of onderdrukking. De samenwerkende organisaties van het Noodhulpfonds Vluchtelingen ontwikkelden drie praktische Bijbelstudies om te helpen met elkaar in gesprek te gaan, te leren wat God hierover zegt in Zijn woord en de handen uit de mouwen te steken.

Grote groepen mensen verlaten hun huis en land en trekken door de wereld op zoek naar een veiliger of betere plek om te leven. Dit gaat onze deuren niet voorbij. We worden met vluchtelingen geconfronteerd, niet alleen via de media maar ook in ons eigen dorp of stad.

In gesprek
Deze drie praktische Bijbelstudies helpen om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema, te leren wat God hierover zegt in Zijn woord en de handen uit de mouwen te steken. Ons gebed is dat deze Bijbelstudies christenen op weg zullen helpen in hun gedachtevorming over de vluchtelingencrisis, en handvatten zullen bieden om Gods zorg en liefde voor migranten/vluchtelingen zichtbaar te maken in hun eigen leefomgeving.

Vrij te gebruiken
De Bijbelstudies zijn hieronder vrij beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken binnen je eigen kerk, kring of wijk. Verder kan de gespreksleider concrete aanwijzingen downloaden. Deze Bijbelstudies zijn ontwikkeld vanuit het Noodhulpfonds Vluchtelingen.