MENU

Cleopas Maseko tijdens Internationale Conferentie in Nederland

Tijdens de Internationale Conferentie van Verre Naasten, gehouden in oktober 2022, was Cleopas Maseka uit Zuid-Afrika aanwezig. Cleopas is directeur van aidsorganisatie Thembalethu Nkomazi en voorzitter van SALT Alliance, beide organisaties die we vanuit Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten ondersteunen.

Tijdens de kerkdienst van zondag 2 oktober in Kantens hield hij, samen met ds. Silas Wanjala uit Kenia, een presentatie over Thembalethu Nkomazi. Op zondag 9 oktober was hij te gast tijdens een Ontmoetingsdienst in Buitenpost.

 

Nadat de Internationale Conferentie officieel was afgelopen, werd er nog een ontmoetingsavond met Cleopas georganiseerd in Winsum (Gr.), bestemd voor alle mission-ambassadeurs, predikanten en overige geïnteresseerden. Tijdens deze ontspannen avond was er alle tijd om Cleopas beter te leren kennen en te ontdekken wat er in de Zuid-Afrikaanse samenleving speelt. Maar ook hoe Thembalethu Nkomazi binnen deze samenleving werkt en wat de rol van kerken hierin is. Het was een waardevolle avond!

Na nog een presentatie in Aduard op zondag 9 oktober vertrok Cleopas weer naar Zuid-Afrika. Wij wensen hem en alle deelnemers van de Internationale Conferentie veel succes en zegen in hun werk!