MENU

Help mee: noodhulp na cycloon in India

Op zondag 26 mei is het noordoosten van India getroffen door een zware cycloon. Er zijn windsnelheden tot 135 kilometer per uur gemeten! Cycloon Remal kwam zondagavond aan land en zorgde voor een spoor van verwoesting in India en Bangladesh. Er zijn meer dan 40 mensen omgekomen. Onze partner Transform East Alliance (TEA) komt in actie. Help mee!

Miljoenen mensen zitten nog zonder stroom doordat de hoge windsnelheden elektriciteitspalen uit de grond trokken. Op beelden is te zien dat grote delen van steden overstroomd zijn. Veel mensen zijn tijdig geëvacueerd door de overheid, maar niet iedereen kon de cycloon ontlopen.

Families helpen met noodhulp

Onze partner TEA (Transform East Alliance) wil in India 30 en in Bangladesh 120 getroffen gezinnen helpen met directe noodhulp, zoals eten, dekens en kleren en ook financiële middelen om hun bestaan weer op te bouwen. Tegelijk kijkt de TEA ook al verder vooruit: huizen zullen herbouwd moeten worden, kleine ondernemingen die alles kwijt zijn geraakt zullen hulp moeten krijgen om weer op te starten en ouders zonder financiële middelen zullen ondersteund moeten worden om hun kinderen naar school te kunnen sturen2024 06 Noodhulp cycloon noordoost India collecte presentatie 2024 Noodhulp cycloon noordoost India kerkbladartikel

Bid mee en geef

Bid mee voor de slachtoffers, de rouwenden, de hulpverleners en de overheid in India. Bid ook voor onze broers en zussen in India en de hulp die ze mogen bieden aan de gezinnen. Juist nu! En geef, zodat ze present kunnen zijn én blijven voor de getroffen mensen in Noordoost-India en Bangladesh.

Klik hier om online te doneren Klik hier om te doneren via een Tikkie

Kom in actie met jouw kerk

Kom ook met jouw kerk in actie voor broers en zussen in India. Download hieronder een PowerPointpresentatie voor bij een collecte en een kerkbladartikel:

Download hier een collectepresentatie (PowerPoint), voor op de beamer

Download hier een artikel voor in de nieuwsbrief of kerk-app