Dank mee voor het doorgaande werk van de Heilige Geest in Nederland

Komende zondag vieren we het Pinksterfeest: de geboorte van Gods wereldwijde kerk. Vanuit het Missieloket willen we de GKv- en NGK-kerken vragen om op Pinksterzondag op zoek te gaan naar hoe Gods Geest werkt en het verlangen daarnaar aan te wakkeren. Het is inspirerend en bemoedigend om Gods Geest aan het werk te zien in Nederland.

In de video hieronder nemen we je mee naar Rotterdam, Den Haag en Zeist. Daarbij vragen we jullie gebed voor de mission-werkers, de betrokken kerken en alle mensen die voor het eerst of opnieuw over Jezus hoorden en geraakt zijn door Gods liefde.

Pinkstervuur

Pinksteren is de geboorte van Gods wereldwijde kerk. Sinds Pinksteren ontvangen we allemaal Gods Geest om van Zijn grote daden te getuigen. Dichtbij én ver weg, tot aan de einden der wereld. Dat start vaak met een klein vonkje, maar met een beetje wind van boven ontstaan er flinke vuren waaraan ook anderen zich kunnen warmen. Sinds Pinksteren gaat dat vuur van geloof, hoop en liefde de hele wereld over. En mogen wij ons eraan warmen en ervan uitdelen.

Missionair-diaconaal verlangen

Vanuit het Missieloket – vorig jaar opgericht als samenwerkingsverband van Verre Naasten, Kerkpunt en de commissie Steunbehoevende Kerken en Missionaire Initiatieven GKv/NGK – willen we kerken en kerkleden inspireren en aanmoedigen om missionair-diaconaal actief te worden, en te blijven. Tegelijk kunnen kerken via het Missieloket op een centrale plek terecht voor advies over coaching, financieringsmogelijkheden en diaconale missionaire initiatieven.

Inspiratie

Wij geloven dat zo’n missionair-diaconaal verlangen gevoed moet worden door inspirerende voorbeelden. Gelukkig zijn die er binnen onze kerken volop: betrokken kerkmensen die, aangestoken door het vuur van Pinksteren, aan het werk zijn in Gods Koninkrijk. Ook zien we kerken die bruggen weten te slaan naar medelanders die Jezus nog niet kennen. Het Pinksterfeest is een uitgelezen moment om daar iets van te laten zien.

Bekijk de video tijdens de Pinksterdienst

We hopen dat dit korte filmpje jullie aanmoedigt om samen – als gemeente – in gesprek te gaan. En het missionair-diaconale verlangen (verder) aanwakkert. Want waar zien jullie Gods Geest aan het werk, op de plek waar God jullie heeft geplaatst? Waarvoor kunnen jullie danken? Of hebben jullie Hem juist gemist en is er een verlangen naar meer vrucht?

Materiaal voor een kringavond

Om dat gezamenlijke gesprek en gebed op gang te brengen, publiceren we in de week na Pinksteren op www.missieloket.nl materiaal voor een kringavond: drie interview-filmpjes met geportretteerde pioniers (Ruard Stolper uit Rotterdam-Zuid, Rana Aldobadi uit Zeist en Arnout Francke uit Leidschenveen/Ypenburg) en een aantal gespreksvragen.

Contact

Wil je meer informatie over het Missieloket? Neem dan contact met ons op via: info@missieloket.nl. Je krijgt dan contact met Gienke Boersma (coördinator Partners en Programma’s bij Verre Naasten / adviseur missionaire initiatieven GKv/NGK) of Derk Jan Poel (adviseur Diaconaat & Integral Mission bij Kerkpunt).