Op woensdag 3 november is het weer Dankdag, voor gewas en arbeid. Dan danken we God voor al het goede dat we afgelopen groeiseizoen van Hem kregen. Dankdag is óók een mooi moment om mee te danken met het goede wat broers en zussen wereldwijd mochten ontvangen! En vanuit die dankbaarheid weer delen. Verre Naasten vraagt daarom deze Dankdag aandacht voor kerkplanters in Brazilië die juist aan mensen die leven in de angst van spiritisme, Jezus’ bevrijdende liefde laten zien. Zoals ds. Everton do Borba.

Dankbaar
Ds. Everton werkt als kerkplanter in Rio Grande do Sul in het zuiden van Brazilië. We vroegen hem waar hij dankbaar voor is: “Waar ik dankbaar voor ben dit jaar? Zóveel. In mijn werk als kerkplanter mag ik God aan het werk zien en dat is fantastisch. Ik ben dankbaar dat onze kerk deze zomer zelfstandig is geworden. We waren tot voor kort nog een mission-project van onze moederkerk, de Igreja Presbiteriana do Brasil (IPB). Nu staan we officieel op eigen benen. Het is geweldig om Zijn zegen te ervaren op dit werk. Gods kerk groeit hier in het zuiden van Brazilië!”

Kleine, krachtige kerken
Everton gelooft – en wij met hem – in de kracht van kleine kerken. Juist in een kleine gemeente is er meer oog voor elkaar, ruimte voor onderlinge relaties en creativiteit. Zo zijn er op veel plaatsen volgelingen van Jezus die Zijn liefde delen. Vanuit die kerken ontstaan weer nieuwe kerken: een geweldige beweging van licht, liefde en genade! Tegelijk zijn kleine kerken ook kwetsbaar…Hoe minder leden, hoe minder (zeker ook financiële) draagkracht.

Houd de beweging van kleine kerken in Brazilië gaande! Dank mee en geef een gift voor het mooie werk van dominee Everton en zijn collega-kerkplanters.

Dankdagmaterialen

Speciaal voor Dankdag hebben wij diverse materialen ontwikkeld, zoals een leespreek met liturgiesuggesties en diverse collectematerialen.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden rond onze Dankdag-campagne? Neem dan gerust contact op met Anja Mijnheer via 038-4270 410 of a.mijnheer@verrenaasten.nl.