Dankdag 2020: dank mee met dappere getuigen in West-Afrika

Op woensdag 4 november is het weer Dankdag, voor gewas en arbeid. Dan danken we God voor al het goede dat we afgelopen groeiseizoen van Hem kregen. Dankdag is óók een mooi moment om mee te danken met het goede wat broers en zussen wereldwijd mochten ontvangen! En vanuit die dankbaarheid weer delen. Verre Naasten vraagt daarom deze Dankdag aandacht voor dappere getuigen die Jezus’ liefde tonen in islamitisch Afrika.

Getuigen in islamitisch Afrika
In West-Afrika rukt de islam op, zoals in Mali, Kameroen en Burkina Faso. Regelmatig lezen we erover in het nieuws, maar vaak blijft die ellende op afstand. Ver weg, ver van ons bed. Tot je de preek leest van dominee Marc Nabie uit Burkina Faso, over Psalm 13. Hij schreef deze preek speciaal voor Dankdag.

Hij schrijft: “Bijna het halve land is bezet door terroristische groepen. Twee miljoen mensen zijn voor ze op de vlucht. Ze hebben hun huis, hun akker, hun dorp achter gelaten om hun leven te redden. Geen gewas en geen arbeid. Alleen al het afgelopen jaar zijn meer dan 40 christenen in ons land in koelen bloede vermoord, terwijl ze met elkaar aan het bidden waren.”

Angstig
Wat zou jij doen in zo’n angstige situatie? Dominee Marc weet ‘t wel! Hij vervolgt: “Liefde is de sleutel. Voel vreugde, omdat God je ziet en liefheeft. Natuurlijk, leven tussen moslims vraagt tact en ook offers. Maar juist naastenliefde laat Jezus’ licht schijnen: voor mijn gezin, voor mijn medechristenen en ook voor mijn buren.”

Help daarom dappere christenen, zoals Marc, om daar Jezus’ liefde te tonen. Dank mee. En geef, uit dankbaarheid!

Dankdag materialen
Organiseer je met Dankdag een collecte in je kerk voor dappere getuigen in islamitisch Afrika? Hieronder vind je meer informatie en ondersteunende (online) materialen om de Dankdag-collecte goed te organiseren zoals een kerkbladartikel, collecte-presentatie en -filmpje en ook de leespreek van ds. Marc Nabie met liturgiesuggesties en ondersteunende filmpjes. Deze informatie is ook te vinden op de site van het Diaconaal Steunpunt.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden rond onze Dankdag-campagne? Neem dan gerust contact op met Anja Mijnheer, via: 038-4270 410 of a.mijnheer@verrenaasten.nl.