Dankdag 2019: dank mee met Sri Lanka!

Op 6 november is het weer Dankdag. Dan danken we God voor al het goede dat Hij ons geeft! Jaarlijks vraagt Verre Naasten om een wereldwijde blik op Dankdag. Want wat is er mooier dan mee te danken met onze broers en zussen wereldwijd? Dit jaar roepen we kerken en kerkleden op om mee te danken voor de vruchten op het werk van hulpverleningsorganisatie LEADS in Sri Lanka!

Nieuwe hoop

Kindermishandeling en seksueel misbruik komen veel voor in Sri Lanka. Hulpverleners schatten dat iedere dag honderden kinderen worden misbruikt: een kind per 90 minuten. De Sri Lankaanse overheid heeft geen vangnet voor deze kinderen. Toch betekent dit niet dat er niets gebeurt, gelukkig maar! De lokale, christelijke hulpverleningsorganisatie LEADS komt – gedreven door Jezus’ liefde- op voor deze kinderen. Ze krijgen opvang, therapie en nieuwe hoop!

Dank je mee?

Dankt jouw kerk mee voor alle stappen die gezet worden in de strijd tegen kindermisbruik in Sri Lanka? Voor liefdevolle hulpverleners, maar vooral voor zoveel kinderen die dankzij hun inzet weer nieuw perspectief krijgen? Dank mee én geef hoop. Want jouw dankgebed en gift maken het verschil! Geven kan tijdens de Dankdag-collecte in jouw kerk, maar je kunt ook (extra) geven via de buttons onderaan deze pagina. Of geef via ons rekeningnummer NL 31 INGB 0000 363 600 op naam van Verre Naasten te Zwolle, met vermelding Dankdag 2019.

Dankdag in jouw kerk!

Om ons Dankdag-collectedoel binnen jouw gemeente onder de aandacht te brengen, zijn er verschillende materialen beschikbaar. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de (lees)preek die ds. Bram Beute uit Kampen speciaal voor deze Dankdag schreef. Voor de kinderclub in jouw kerk zijn er bovendien kinderwerkjes beschikbaar. Download de materialen hieronder:

‣ Download hier een artikel voor kerkblad of intranet
‣ Download hier een collectepresentatie (PowerPoint)
‣ Bekijk hier de korte collecte-video’s: klik voor video 1, klik voor video 2
‣ Download hier de leespreek als Word-bestand (of als PDF) van ds. Bram Beute, met liturgie en bijbehorende  PowerPoint-presentatie
‣ Download hier het Dankdag-kinderwerkje
‣ Download hier dankpunten om thuis een week lang mee te bidden

Beluister onze podcast

Beluister tussen 4 en 10 november onze speciale Dankdag-podcast. Hier kun je alvast naar een trailer luisteren! De podcast bestaat uit zeven korte gesprekken met de onlangs afgestudeerde hulpverlener Alinde Brandsma (20). Zij maakte in het voorjaar van 2019 een inspiratiereis naar LEADS en Sri Lanka. Gertjan Bijzet van Verre Naasten ging met haar in gesprek over haar belevenissen bij de hulpverleningsorganisatie en in de Sri Lankaanse samenleving. Klik hier om je aan te melden voor de podcast!

Informatie

Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je op zoek naar collectedoelen voor andere momenten in het jaar? Neem gerust contact met ons op via: 038-4270 410 of info@verrenaasten.nl. Informatie over ons Dankdag-collectedoel is ook te vinden op de site van het Diaconaal Steunpunt. Lees hieronder waarom de medewerkers van LEADS jouw dankgebed en steun verdienen.

Dankbaar

“Ons werk is niet mogelijk zonder veel toewijding en een lange adem”, zegt Esther John, hulpverlener bij LEADS. “Daarom zijn we als team dankbaar voor de overwinningen die we behalen. Alle kleine succesmomentjes van de kinderen tellen mee: hun stapjes vooruit, hoe klein ook. Soms hebben we letterlijk tranen van blijdschap.” Diordre Moraes, manager bij LEADS, vult aan: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij het verschil kunnen maken in de levens van deze kwetsbare, verwaarloosde kinderen. Maar dat kunnen we niet alleen, want welke therapie of begeleiding we ook geven: het is uiteindelijk alleen God die deze kinderen écht herstel kan geven. En wat zijn we dankbaar voor zoveel ongelooflijke genezingsverhalen!”

Korte filmpjes:

Trailer podcast: