Dankdag 2019: Sri Lanka dankt!

Op woensdag 6 november is het weer Dankdag. Dan danken we God voor de goede dingen die wij van Hem krijgen. Dankdag is óók een mooi moment om mee te danken met het goede wat broers en zussen wereldwijd ontvangen! Dit jaar vraagt Verre Naasten op Dankdag om dankgebed én dankbare giften voor het werk van de christelijke hulporganisatie LEADS in Sri Lanka. Seksueel misbruik is een enorm probleem in Sri Lanka: in de eigen omgeving maar ook door (pedoseksuele) ‘toeristen’. Het gevolg is een schrikbarend hoog zelfdodingscijfer onder kinderen en tieners. LEADS komt op voor kinderen die door misbruik beschadigd en getraumatiseerd zijn. De hulporganisatie geeft de kinderen therapie, zorg, liefde en nieuw perspectief! Soms kost dit jaren, maar de liefdevolle begeleiding die de hulporganisatie biedt, geeft volop reden om te danken!

LEADS Sri Lanka

Allesomvattende aanpak

LEADS kiest voor een allesomvattende aanpak, via juridische en psychologische hulp aan de kinderen én hun omgeving, tijdelijke opvang, ondersteuning van kinderen in hun eigen omgeving en re-integratie. Geen andere organisatie in Sri Lanka biedt deze (integrale) aanpak. Dat LEADS vanuit een christelijke basis werkt, biedt prachtige kansen om Gods liefde te delen naar deze gebroken kinderen en hun gezinnen. Bovendien probeert LEADS op allerlei manieren om kindermisbruik in Sri Lanka bespreekbaar en aanspreekbaar te maken. En wat is dat hard nodig!

Collecteert jouw kerk voor LEADS?

Voor het belangrijke werk van LEADS in Sri Lanka is dankgebed én geld nodig. Daarom roepen wij kerken op om op Dankdag niet alleen te bidden en danken voor LEADS, maar ook te geven via een collecte. Vanuit Nederland kunnen wij LEADS helpen om het verschil te maken in de levens van beschadigde kinderen, hun omgeving én de Sri Lankaanse samenleving! Onze financiële steun gaat bijvoorbeeld naar twee opvanghuizen, waar kinderen een tijdlang wonen voor optimale en intensieve zorg. Kortom, dank én geef voor het liefdevolle werk dat LEADS doet!

Zwak en broos kwam ze binnen. Bleek en nauwelijks in staat om te lopen. Ze had geen idee wat er met haar gebeurde. Dat ze zwanger was, had ze pas doorgehad toen de miskraam op gang kwam. Praten lukte bijna niet meer, maar ze probeerde het toch. Met trillende stem vertelde ze de hulpverlener hoe ze lichamelijk en emotioneel beschadigd was door iemand die ze vertrouwd had. Shanthi was pas twaalf, maar had al meer meegemaakt dan een kind op die leeftijd zou moeten meemaken. In een opvanghuis van LEADS kreeg ze gespecialiseerde zorg voor haar fysieke herstel. Toen ze aansterkte, ontstond ruimte om te rouwen over wat haar was aangedaan en om boos te zijn op haar stiefvader. Geleidelijk begon ze weer te spelen en te knutselen. Shanthi ging vaker meedoen met groepsactiviteiten en de huisouders die voor haar zorgden bemerkten dankbaar haar vooruitgang. Al ging het langzaam: het herstel van de wreedheid door haar stiefvader zou vele jaren duren.

Informatie

Meer informatie en materialen (kerkbladartikel, collecte-presentatie en -filmpjes, een leespreek en kinderwerkjes) komen ruim voor Dankdag beschikbaar op deze pagina. Ook is deze informatie dan te vinden op de site van het Diaconaal Steunpunt. Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je op zoek naar collectedoelen voor een ander moment in het jaar? Neem dan gerust contact met ons op via: 038-4270 410 of info@verrenaasten.nl. Wil je op de hoogte blijven van onze Dankdag-actie voor LEADS in Sri Lanka? Geef dit dan aan via dit contactformulier.