MENU

Dankdag 2022: mannen met impact in Zuid-Afrika

Op woensdag 2 november is het weer Dankdag, voor gewas en arbeid. Dan danken we God voor al het goede dat we afgelopen groeiseizoen van Hem kregen. Dankdag is óók een mooi moment om mee te danken met het goede wat broers en zussen wereldwijd mochten ontvangen! En vanuit die dankbaarheid weer te delen. Verre Naasten vraagt daarom deze Dankdag aandacht voor ‘mannen met impact’, in Zuid-Afrika.

‘Mannen met impact’ in de gemeente

Waar ds. Phineas Kgatle in Zuid-Afrika dankbaar voor is? In zijn gemeente zijn er wekelijks bootcamplessen voor ouderen, is er begeleiding van jongeren en leren mensen wat het betekent om Jezus te volgen in je leven. Maar in het bijzonder is hij dankbaar voor ‘mannen met impact’ in de gemeente, zoals Norman Sebela. Norman is een man die tot geloof kwam, zijn leven veranderde en nu het verschil maakt! Toen hij Jezus aannam als mijn Verlosser veranderde alles. Dankzij het geloof neemt Norman zijn verantwoordelijkheid als man en staat open voor de mensen om hem heen.

Actief discipel zijn

In de gemeente van ds. Phineas Kgatle gaat het niet alleen om de wekelijkse kerkdienst. Er is een groot verlangen om een actieve bijdrage te leveren als discipel van Jezus Christus. Door Jezus te volgen laten ze Zijn licht schijnen. En dat is mooi, maar er ligt een financiële uitdaging om de kosten van de gemeente te kunnen dekken. Om het werk van ds. Phineas Kgatle en zijn gemeente door te kunnen zetten hebben ze uw hulp nodig. Dankt jullie gemeente ook mee op 2 november voor deze gemeente in Zuid-Afrika? En mogen we daarbij ook op een mooie collecte-opbrengst rekenen?

Dankdagmaterialen

Speciaal voor Dankdag hebben wij diverse materialen ontwikkeld, zoals een leespreek met liturgiesuggesties en collectematerialen.

Bekijk ons aanbod van Dankdagmaterialen

In de video hieronder maak je kennis met Phineas Kgatle.