MENU

Help broers en zussen in Zuid-Afrika

Woensdag 1 november is het Dankdag voor gewas en arbeid. We danken God voor al het goede dat we afgelopen seizoen van Hem kregen.
Vanuit die dankbaarheid mogen we ook weer uitdelen. Verre Naasten vraagt daarom rondom Dankdag jouw aandacht voor zonnepanelen in Zuid-Afrika.
Laat jij het licht weer branden?

Stroomuitval

In Zuid-Afrika wordt de stroom steeds vaker tijdelijk afgesloten, omdat er niet genoeg capaciteit is op het stroomnet. Onze partners hebben daar veel last van en zitten soms letterlijk in het donker. Zoals het Nakekela Christian Community Centre, een kleine kliniek die zo goed mogelijk zorg biedt aan mensen die leven met hiv/aids en tuberculose. 

Uitgestelde zorg

Door de regelmatige stroomuitval kan de kliniek geen goede zorg leveren. Zuster Lettie: ‘Om patiënten te kunnen wassen, heb je warm water nodig. Maar als de stroom langere tijd uitvalt, koelt het water af. Daardoor moeten de patiënten wachten op verzorging. En het is ook heel frustrerend dat de telefoon uitvalt en we in noodgevallen de familie niet kunnen bereiken.’ 

Licht brengen

De generatoren die nu bij stroomuitval aan gaan kosten veel geld en zijn bovendien niet milieuvriendelijk. Zonnepanelen zijn een duurzame oplossing. Daarmee zijn onze partners in Zuid-Afrika minder afhankelijk van het onbetrouwbare energienet. Zonnepanelen brengen letterlijk én figuurlijk licht in het leven van mensen.  

Collectematerialen

Speciaal voor de diensten rondom Dankdag zijn diverse collectematerialen beschikbaar, zoals een collectevideo, een PowerPointpresentatie en een kerkblad. Je kunt ze hieronder downloaden: 

  1. Kerkbladartikel collecte zonnepalen Zuid-Afrika (Word)
  2. Kerkbladartikel collecte zonnepanelen Zuid-Afrika (pdf)
  3. Collectepresentatie zonnepanelen Zuid-Afrika (PowerPoint) 
  4. Collectefilmpje (zie onder), te vinden op YouTube: https://youtu.be/-5oDxh1zifg. Wil je het originele filmbestand ontvangen, mail dan even naar Anja Mijnheer, afdeling Communicatie & Fondsenwerving: a.mijnheer@verrenaasten.nl.