MENU

Dankpunt: Goed nieuws uit Bima!

Het schoolbestuur heeft laten weten dat de lokale gemeenschap een akkoordbrief heeft ondertekend waarmee ze instemt met de bouw van de school in Bima. Hier wachtte men al anderhalf jaar op! Deze school geeft een christelijke basis mee aan christelijke- en andersgelovige kinderen, belangrijk in een omgeving die sterk islamitisch is.

De brief, waar de burgemeester van de stad al anderhalf jaar op wachtte, geeft versnelling in het verlenen van de stadsvergunning voor de bouw van de school. Daarmee lijkt de grootste hobbel uit de weg. De hoop is dat het verdere proces kort zal zijn en de stadsvergunning binnen enkele weken wordt verleend. Deze school is belangrijk, omdat men christelijk onderwijs biedt voor iedereen die onderwijs nodig heeft, ook als men niet christelijk is. Bima is een stad waarin veel moslimterroristen worden gerekruteerd en ondergebracht. De Islam is sterk aanwezig en hoewel er al lang christenen zijn, is het moeilijk om als kerk te groeien. Het blijft het geloof van een kleine groep immigranten en dorpsbewoners. Goed onderwijs trekt kinderen uit allerlei gezinnen en de christelijke lessen zullen de kinderen daarom een basis meegeven waardoor ze Jezus leren kennen.

Het land waarop de school wordt gebouwd, had men al 2 jaar geleden gekocht. De school bevindt zich nu nog in een veel te klein gebouw en men wil een groter gebouw neerzetten, waarin ook de kerk haar diensten en alle avondactiviteiten kan houden. Om het gebouw komt een groot stuk groen land, zodat de school en het grondgebruik zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Op deze manier geeft men zorg aan de kinderen, de natuur en de gemeente.

Indonesiƫ Mission | Verre Naasten is dankbaar voor deze vorderingen. Wij vragen om gebed dat de bouw snel mag worden gestart.