Deel het vuur… ver weg én dichtbij!

‘Kom bij Mij en Ik zal je rust geven.’ Jezus’ woorden raakten Rana in haar hart. ‘Ik mocht ervaren wat dat betekende. Een relatie met God geeft rust en vrede. Die boodschap wil ik delen!’

Haar eigen ervaring – geboren en getogen in het Midden-Oosten en gevlucht naar Nederland – helpt om in contact te komen met Arabischtaligen in Nederland. Daarbij benadrukt Rana: ‘We doen het sámen. We zijn een team, één lichaam van Christus.’ Zij werkt samen met drie ‘gevestigde’ kerken in Zeist en zou niet zonder hen kunnen en willen. En wij niet zonder haar!

Ook Eric, oorspronkelijk uit Burundi maar nu voorganger in Eindhoven, wil het geloof delen in zijn multiculturele wijk. ‘Wij willen een interculturele kerk zijn, in Nederland. Want het geloof is voor iedereen! Daarom zijn we de diensten sinds 2015 in het Nederlands en Engels gaan houden, in plaats van in de moedertaal van veel bezoekers. We willen niemand buitensluiten.’

Ook in Nederland ondersteunen we missionaire projecten, net zoals we dat doen in West-Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Bijvoorbeeld samen met de interculturele evangelisten Rana in Zeist en Eric in Eindhoven. Klik voor korte interviews met hen op de foto’s onderaan deze pagina.

Ver weg én dichtbij

In Nederland steunen we een groeiend aantal missionaire projecten met gebed, projectadvies en opstart-geld. Daarmee kunnen verschillende Nederlandse kerken en organisaties aan de slag om – dichtbij, in hun eigen omgeving – het geloof te delen. Daarin werken we ook samen met andere organisaties in het Missieloket. We focussen ons daarbij op mission-projecten rond bijvoorbeeld vluchtelingen, migranten en buitenlandse studenten. Want het omgaan met andere culturen is één van onze specialiteiten. En we ontdekken steeds meer: wát een kansen en uitdagingen liggen daar! Daarbij ontdekken we ook steeds meer de positieve en bemoedigende invloed van zoekers, bekeerlingen en andere culturen op onze ‘gevestigde’ kerken.

Bid mee én geef!

Rana en Eric doen prachtig werk, hier in ons eigen land. Mensen komen tot geloof, worden gedoopt, geraakt, diep in hun harten. Help daarom mee dit mooie werk van Rana en Eric mogelijk te maken. Juist als we het Pinksterfeest vieren: de uitstorting van de Heilige Geest (in alle talen!) en het begin van de christelijke kerk. Want dat Pinkstervuur willen we overal delen, ver weg én dichtbij!

Bid mee en geef: klik voor een mooie Pinkstergift op onderstaande buttons.

En om – samen met kinderen (in de kerk of gezin)- iets te ontdekken van wereldwijde verbondenheid tijdens het Pinksterfeest, hebben we een speciaal filmpje en kindermateriaal ontwikkeld. Klik hieronder door.

Mission Binnenland

Bid mee voor…

1. Miljoenen mensen in Nederland die zoekend zijn en Jezus niet (willen) kennen. Bid dat zij bereikt mogen worden met het Evangelie.
2. Alle mensen die via de missionaire projecten tot geloof komen. Bid dat zij goede ondersteuning krijgen bij hun verdere geloofsgroei!

Met je kind aan de slag

We hebben speciaal voor Pinksteren werkjes gemaakt, zodat je samen met je kind aan de slag kunt. Je kunt twee werkjes downloaden en twee video’s bekijken.