MENU

Downloads Ontmoetingsdienst

De ontmoeting met een evangelist of kerkleider uit het buitenland wordt vaak als bijzonder en inspirerend ervaren. Gemeenten voelen dan dat we onderdeel zijn van Gods wereldwijde kerk en verbonden zijn in Christus. Een mooie dienst om naar uit te kijken!

Op deze pagina staan de verschillende downloads die je kunt gebruiken voor de Ontmoetingsdienst.

Toolkit met tips

Hoe zorg je ervoor dat de Ontmoetingsdienst ook echt een ontmoeting wordt? In deze toolkit geven we je daar wat tips en tricks voor, deze kun je naar eigen inzicht gebruiken en aanpassen. Verschillende activiteiten komen aan bod komen, daarbij geven we ook aan wat wij vanuit Verre Naasten kunnen aanbieden.

> Download de toolkit

Promotie

  • Kerkblad-artikel: Via de contactpersoon van je kerk die bij ons bekend is, ontvang je een kerkblad-artikel. Als de contactpersoon dit uiterlijk 12 mei nog niet heeft ontvangen, dan kun je contact opnemen met Anja Mijnheer. Stuur een e-mail naar a.mijnheer@verrenaasten.nl of bel 038-42 70 410.
  • Beamer aankondiging: de beameraankondiging is beschikbaar in breedbeeld. Eventueel kun je deze aanpassen naar je eigen situatie met de naam en foto van je gast en de datum van de dienst.
> Download beamer aankondiging

Collectemoment

Pennen en flyers met machtigingskaart: tijdens de dienst is er een collecte voor de training van evangelisten wereldwijd. We proberen dat een vertegenwoordiger van Verre Naasten het collectemoment begeleidt. In de week van 15 mei ontvangen de contactpersonen van de kerken pennen en flyers via de post.

Scipio-app: veel gemeentes maken voor de collecte gebruik van de Scipio-app. Speciaal daarvoor is een verkorte digitale versie van de flyer beschikbaar. Deze kun je hier downloaden.

> Download de digitale flyer

De collectevideo die je kunt laten zien tijdens de collecte, vind je hier op YouTube.
Wil je liever het videobestand hebben? Stuur dan een e-mail naar a.mijnheer@verrenaasten.nl.

Kinderwerkje

Om ook de kinderen in je gemeente te betrekken bij de buitenlandse gast, hebben we speciaal voor hen een tweetal kinderwerkjes gemaakt, namelijk een boekenlegger en/of een vlaggenlijn. (Eén van) deze kinderwerkjes kunnen tijdens de dienst op de kindernevendienst of -club worden gemaakt door de kinderen. Vervolgens kunnen de kinderen deze meegeven als cadeau aan jullie buitenlandse gast.

Suggesties voor de liturgie

Onze collega ds. Jan-Matthijs van Leeuwen heeft speciaal voor de Ontmoetingsdiensten een aantal suggesties voor de liturgie gemaakt.

> Download de liturgie-suggesties

Ook attenderen we je graag op het prachtige lied ‘De kerk van God’  geschreven en gecomponeerd door ds. Robert Roth en Adriaan Koops. Deze is ook heel geschikt om in kerkdiensten te zingen of te beluisteren.