MENU

Verantwoord overdragen Bijbelkennis

Eén van de partners van Drenthe Mission | Verre Naasten is de Evangelical School of Theology (EST) in Paramaribo. Door mannen en vrouwen te trainen in theologie, werkt de EST vol overtuiging aan de verspreiding, verdieping en versterking van het Evangelie in Suriname. De EST opereert interkerkelijk om een zo breed mogelijk bereik te hebben.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectefilmpje

“Je wordt toegerust om op een verantwoorde wijze Bijbelkennis over te dragen”, zegt oud-student Brain Relyveld. Dit sluit mooi aan op de grondslag van de EST: ‘Om de heiligen toe te rusten in dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus’ (Efeze 4:12).

Op dit moment krijgen 132 leerlingen les op bachelor- of MBO-niveau. Om de EST-mindset te waarborgen, proberen ze vanuit de eigen bacheloropleiding nieuwe docenten aan te trekken. Daarmee wordt ook voldaan aan de doelstelling om zelfvoorzienend te willen zijn in de docenten die lesgeven aan de EST.

Gastdocenten

Drenthe Mission | Verre Naasten helpt onder andere met het sturen van gastdocenten, zoals Ali Martoredjo uit Nederland. Afgelopen zomer gaf hij les aan de EST, alweer voor de derde keer.  Ali: “Ik leer de studenten, die in hun laatste jaar zitten, leiderschapsvaardigheden en financieel management. Thema’s als: waar krijg jij energie van, hoe stel je prioriteiten en vaardigheden om jezelf scherp te houden komen hierbij aan bod. Mooi om te zien ook dat de kwaliteit van de school heel hoog is, en dat de twintig studenten die ik les heb mogen geven de module hebben gehaald!” Leuk om te weten is dat de EST sinds twee jaar is opgenomen in de officiële beroepengids.

Eigen gebouw

Dankzij Stichting Pharus kan EST een eigen gebouw neerzetten! De grond hiervoor is al aangekocht en de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. Wanneer het gebouw klaar is, hoeven studenten niet langer meer naar verschillende locaties om lessen te volgen, maar komen ze samen in dit gebouw. Drenthe Mission | Verre Naasten is dankbaar voor dit mooie vooruitzicht!

Wilt u meer weten over de EST?  Kijk dan op hun website: https://est.sr/

« Terug naar Drenthe Mission | Verre Naasten