Emmanuel Hospital Association (C2020)

In arme plattelandsgebieden van India werkt Emmanuel Hospital Association (EHA), een koepelorganisatie van 20 christelijke ziekenhuizen, aan verbetering van de levensomstandigheden doormiddel van zo’n 40 community projecten. Liefdevol zetten werkers van EHA zich in voor hun naasten, om zo in woord en daad te getuigen van Jezus’ liefde. Dit werk wordt ondersteund door India Mission | Verre Naasten.

Samen met lokale kerken wil EHA blijven focussen op activiteiten die gericht zijn op een betere gezondheid- en voedingstoestand, anticiperen op klimaatverandering, voorbereiden op rampen, capaciteitsversterking, trainingen (voor groepen, boeren, gezondheidswerkers), duurzame landbouw, kwaliteitszaden en dorpsgroepen faciliteren in het opvragen van hun rechten. Eén van de projecten die door India Mission | Verre Naasten wordt ondersteund:  

Voedselzekerheid in 20 dorpen in Noord India 

De Malto stam is een zeer kleine stam in India. Ze wonen verdeeld over 20 dorpen in drie districten (Barhait block, Sahibgani district en Jharkhand state) in het noorden van India, links ten opzichte van Bangladesh. Hoewel hun situatie de afgelopen jaren is verbeterd, behoren de Maltos nog steeds tot de armste en meest niet-ongezonde mensen van de regio. Om een beter beeld te krijgen van een Malto familie: Hun huis is vaak een hut gemaakt van modder of bamboe. Ze hebben geen water en elektriciteit. Het dorp ligt gemiddeld twee uur lopen vanaf de weg en er zijn geen scholen of gezondheidsposten. Minstens één iemand van de familie lijdt aan malaria en een kwart van de kinderen sterft vóór de leeftijd van vijf jaar. Meisjes trouwen op hun 16e en krijgen al snel daarna hun eerste kind. Eén op de acht baby’s overlijdt voor hun eerste verjaardag. De bodem bestaat uit rotsachtig terrein. Er is sprake van terugkerende droogte en onregelmatige regenval. Dit maakt de landbouwpraktijken tot een moeilijke en onzekere bezigheid. 

Het project van EHA richt zich op deze mensen. Dit project zet zich in voor betere landbouwpraktijken, een betere sociale zekerheid voor de kwetsbare groepen en capaciteit om alternatieve middelen van bestaan te ontwikkelen. Het project werkt samen met de lokale kerkjes in deze dorpen, en gaat uit van het Prem Jyoti Community Hospital, een klein EH ziekenhuis in deze regio met 20 bedden.