Ferdinands droom

Ferdinant (IC deelnemer)Terug bij af
Ferdinand komt uit de Centraal Afrikaanse Republiek, een land dat na onrust tussen verschillende rebellengroepen weer terug bij af is. Ferdinand vertelt dat het in en rond de hoofdstad Bangui wel rustig is maar verder in het hele land onveilig. Dat betekent geen school voor de meeste kinderen, geen handel en een nog slechtere gezondheidszorg. De oorlog heeft ook veel schade en verdeeldheid gegeven binnen de kerk. Mensen zijn op de vlucht geslagen of verblijven lange tijd in het oerwoud.

‘Ik verbrandde mijn voorraadje drugs’
Ferdinand vertelt verder: “Mijn leven veranderde toen ik een keer een kerk binnenliep en de predikant daar net waarschuwde tegen drugs. Ik besloot na een enorme innerlijke strijd mijn voorraadje hasj te verbranden. Daarna was ik zo opgelucht dat ik besloot Jezus te gaan volgen.” Omdat hij geen familie had die hem ondersteunde werd hij liefdevol opgenomen in een christelijk gezin. Zij zorgden voor zijn opleiding en betaalden ook de bruidsschat toen hij wilde trouwen met zijn geliefde Françoise.

Leegloop uit de dorpen
“Ik vind het jammer dat de weinige opgeleide mensen die er zijn in de stad blijven. Dat geldt voor artsen en leraren, maar ook voor kerkleiders. Ik voel mij juist geroepen om de kerk op het platteland te dienen! Mijn droom is dat de kerk juist daar veel impact kan hebben op alle terreinen.”

Uit het hart gegrepen!
Ferdinand is nu regionaal coördinator van 15 gemeenten op het platteland van de CAR. Hij bezoekt deze gemeenten en geeft advies en training aan de voorgangers. “Ik ben superblij dat ik door Gods genade de gelegenheid heb om een conferentie als deze bij te wonen. Het thema over lijden en vreugde in het koninkrijk van God is me uit het hart gegrepen. Ik leer er zelf van maar ik zie er nu al weer naar uit dat ik het geleerde kan doorgeven.”