‘Een soort fietsvakantie, maar de opbrengst telt!’

Over een dikke week start de zevende editie van The Ride on Education, georganiseerd door de gelijknamige stichting uit Beilen. Ruim dertig sportievelingen vertrekken op 13 juli vanuit Eindhoven, voor een tocht van 600 km met Parijs als einddoel. Al fietsend halen de fietsers geld op voor verschillende onderwijsprojecten. Verschillende deelnemers fietsen namens Verre Naasten, voor het studiebeurzen-project Thusano Fund in Zuid-Afrika. De komende tijd stellen we deze deelnemers aan u voor én bieden we de mogelijkheid om ze te sponsoren! Jolanda Wolff uit Zeewolde, in Flevoland, trapt af.

Soort fietsvakantie

Fietsen zit Jolanda in het bloed. “Ik fiets graag. Hard fietsen kan ik niet, lang fietsen wel. Duizend keer liever pak ik de fiets dan de de auto”, zegt ze. “Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt; fietsen van en naar je werk maakt je hoofd leeg, merkte ik. En het is bekend dat mensen die fietsen naar hun werk, beter samenwerken met anderen!” Staat genoteerd. Jolanda Wolff is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze doet dit jaar alweer voor de derde keer mee aan The Ride on Education. “Zie het als een soort fietsvakantie voor mijzelf. Een fietsvakantie lijkt me namelijk enig, maar mijn man wil dat niet” legt ze uit. Genoeg reden dus, om ook dit jaar weer uit te zien naar de sportieve sponsorfietstocht.

Uit armoede komen

Waarom ze indertijd besloot om mee te doen met The Ride on Education, weet Jolanda niet goed meer. “Wel weet ik nog dat het bij mij bleef haken omdat ik in het onderwijs werk.” Daardoor weet ze hoe belangrijk goed onderwijs is. “Onderwijs is vaak de eerste stap om uit armoede te komen. Bovendien voel ik verbondenheid met Verre Naasten, dus de keus om voor het Thusano Fund te fietsen was snel gemaakt.”

QR-code Jolanda WolffMaarten van der Weijden

Hoewel The Ride on Education een sportieve uitdaging is -en in Jolanda’s geval een soort fietsvakantie- gaat het toch vooral om de sponsoropbrengst. “Het liefst zou ik -net als Maarten van der Weijden- 5 miljoen euro ophalen, maar dat zal niet lukken”, gooit Jolanda er nog een kwinkslag in. “Mijn doel is 500 euro, maar ik hoop op iets meer. Ik vraag familie en vrienden om te doneren en geef zelf ook.” Voor medefietsers heeft Jolanda nog een tip, gebaseerd op eerdere ervaringen. “Eet warm tussen de middag. Je weet namelijk nooit hoe laat je ’s avonds aankomt op je volgende tussenstop, en of er dan nog winkels in de buurt open zijn!”

Wil jij Jolanda’s fietstocht sponsoren? Dat kan via de onderstaande knoppen, of scan de QR-code voor een Tikkie!