MENU

Fototentoonstelling rondom Keti Koti in jouw kerk?

In januari 2023 reisde fotograaf en predikant Maarten Boersema (1986, Herengrachtkerk, Leiden) naar Curaçao, op zoek naar sporen van slavernijverleden. Deze reis resulteerde in een indringend beeldverhaal in mission-magazine Naast (februari 2023): Reis, dans en spring je mee? Op zoek naar sporen van slavernijverleden op Curaçao.

‘Hoe werkt het slavernijverleden door op een eiland in ons koninkrijk dat bekend kwam te staan als doorvoerhaven van slaven? Welke sporen zie je daarvan terug in de kerken? En hoe wordt er in plaatselijke kerken al dan niet bewust een plek gegeven aan dit verleden in het heden? Deze vragen waren aanleiding om naar Curaçao af te reizen en ons oor te luister te leggen in diverse kerken. Ga je mee op reis aan de hand van een achttal foto’s?’

> Klik hier om de Naast over kerk en slavernij door te bladeren

Fototentoonstelling

De fotoreportage van Maarten Boersema kun je tot en met 1 mei te bestellen als speciale fototentoonstelling: een serie van 8 kleurrijke foto’s, afgedrukt op canvas (formaat 60 x 40 cm). Deze kun je in de weken rondom Keti Koti (1 juli) en de start van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden (1 juli 2023 tot 1 juli 2024) tentoongesteld worden in jouw kerk, bijvoorbeeld op een aantal schildersezels of opgehangen in de hal. Daarmee is de fototentoonstelling een geschikte, beeldende kans om binnen de kerk bewustwording en het onderlinge gesprek rond slavernij, schuld, verleden en racisme te starten.

Je kunt de 8-delige fotoserie hieronder tegen kostprijs te bestellen (€200,-, incl. verzendkosten). De bijbehorende teksten (stop 1-7) krijg je gelamineerd, op A4-formaat meegestuurd. De verzending staat gepland rondom 1 juni. De foto-canvassen hoeven niet retour, maar worden bij bestelling eigendom van de afnemer.

Deze fototentoonstelling in jouw kerk?

Bestel de fotoreportage snel en eenvoudig via het formulier hieronder. Tot en met 1 mei 2023 kun je de tentoonstelling bestellen, vervolgens worden de canvassen geproduceerd. Rond 1 juni worden de foto’s verzonden naar het door jou opgegeven verzendadres. De contactpersoon krijgt een factuur van €200,- toegestuurd per e-mail.

Vul hier jouw voorletters, tussenvoegsels en achternaam in.
Vul hier de naam van je kerk in
Vul hier het volledige adres in: straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats.