Ga toch lekker fietsen…

Fietsen voor beter onderwijs in Zuid-Afrika. Dat is wat Richan Postmus, Henk van Biessum, Edwin Hoogstede en Henk Spoelstra vrijdag 3 juli gaan doen. Met een sponsorfietstocht van ruim 250 kilometer willen ze geld ophalen voor het Thusano Studiefonds: een studiebeurzenprogramma voor Zuid-Afrikaanse jongeren, ondersteund door Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten. De teller staat inmiddels op ruim 1.400 euro en tikt langzaam richting 1.500 euro. Help jij mee? Geef de vier wielrenners een Tikkie vooruit!

The Ride on Education

Aanstaande zaterdag zou de achtste editie van The Ride on Education starten, dit jaar van het Duitse Koblenz naar Hoek van Holland. De deelnemende fietsers leggen de tocht in acht dagen af, en laten zich daarbij sponsoren voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Jaarlijks fietst ook een aantal deelnemers voor een onderwijsproject van Verre Naasten. Na projecten in Nigeria en Papoea fietsen de deelnemers nu al een aantal jaren achtereen voor het Zuid-Afrikaanse studiebeurzenfonds Thusano. Vanwege de coronamaatregelen gaat  The Ride on Education dit jaar – helaas! – niet door. Maar dat weerhoudt een aantal fanatieke fietsers er niet van om tóch in actie te komen.

Rondje door Midden-Nederland

Richan Postmus, bestuurslid bij Verre Naasten, is één van hen. Dit jaar zou hij voor het eerst meedoen aan The Ride on Education. Hij vertelt: “Regelmatig stap ik op de fiets en fiets ik zo’n 60-100 kilometer. Maar om het voor mezelf extra uitdagend te maken, ga ik vrijdag niet 100 maar 250 kilometer fietsen. Dit doe ik samen met drie vrienden. Hiermee willen we geld ophalen voor het Thusano Studiefonds in Zuid-Afrika.” De mannen starten vroeg in Arnhem, de woonplaats van Richan, waarbij ze via de Betuwe in de richting via Rhenen en Leersum naar Doorn fietsen. Via Achterveld verlaten ze de provincie Utrecht, om over de Veluwe naar Zwolle te fietsen. Inmiddels hebben ze er dan zo’n 160 kilometer op zitten, en houden ze hun lunchpauze bij het kantoor van Verre Naasten. Vanuit Zwolle vervolgen ze hun fietstocht, langs de IJssel, terug naar Arnhem.

Betere toekomst

“Ik besef hoe belangrijk onderwijs is”, vervolgt Richan. “Zelf heb ik verschillende opleidingen gevolgd en daardoor heb ik nu een goede baan. Onderwijs zou mijns inziens beschikbaar moeten zijn voor iedereen in de wereld. Juist als je leeft in armoede, kan een vakopleiding helpen om uit die armoedespiraal te komen. Met een kleine bijdrage kan een studiebeurs  van Thusano verandering brengen in het leven van een jongere in Zuid-Afrika én zijn familie! Hiermee wordt een betere toekomst gecreëerd. Hoe mooi is dat?”

Wil jij Richan en z’n team sponsoren, speciaal voor het studiefonds Thusano in Zuid-Afrika? Top! Sponsoren kan gemakkelijk via:

# iDeal of een machtiging (klik hier)
# Een Tikkie (klik hier)