Ga op reis

Graag eens het mission-werk in het buitenland van dichtbij meemaken en ‘geloof delen wereldwijd’ zélf ervaren? Of zouden jullie je ‘verre naasten’ eens willen ontmoeten? Bezoek dan samen met een groep reisgenoten uit je gemeente het buitenlandse mission-project van je kerk. Ga je liever alleen op met z’n tweeën op pad? Ontdek dan onze inspiratieplekken. 

Sinds 2014 ondersteunen wij lokale kerken bij het organiseren van een eigen Ontmoetingsreis. Wij kijken samen naar een passend mission-project, geven advies en bieden begeleiding. Iets voor jouw (jeugd)groep? Meld je groep aan, werf je eigen reiskosten en wij helpen je bij de rest! Een unieke kans om, samen met gemeenteleden, je geloof te versterken en een unieke levenservaring op te doen! Bekijk maar eens onze reisblog: daar vind je verschillende blogs van gemeente- en inspiratiereizen.

Wat houdt zo’n Ontmoetingsreis in?

Met een Ontmoetingsreis willen we jullie de unieke mogelijkheid bieden het land, maar vooral jullie broers en zussen daar, van binnenuit te leren kennen. Dit betekent letterlijk dat je kennismaakt met het dagelijkse leven van je geloofsgenoten daar, doordeweeks en op zondag. Daarnaast leren jullie het land beter kennen. Daarbij is de insteek dat je de diversiteit van het land (natuur, cultuur) ontdekt en ook de mission-projecten die je kerk, samen met Verre Naasten, in het land ondersteunt. Het doel van zo’n Ontmoetingsreis is vooral het zoeken van verbindingen en relaties met je geloofsgenoten.

Geen werkvakanties: een bewuste keuze

Vanuit Verre Naasten bieden we geen bouw- of werkreizen aan. Dat is een bewuste keuze. Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat God mensen wil inzetten voor de opbouw van Zijn Koninkrijk en de verspreiding van het evangelie. Maar daarbij willen als uitgangspunt hanteren dat God mensen plaatst op een plek die Hij kiest, met hun eigen talenten en verantwoordelijkheden. En daar willen we bij aansluiten. Onze vraag is dan ook steeds: hoe kunnen wij onze ‘verre naasten’ recht doen en (indien nodig) ondersteunen, zodat zij hun – van God gekregen – talenten kunnen laten bloeien en inzetten? Om daarmee, in hun directe omgeving, passend bij de eigen cultuur en in de taal van hun hart, mensen te confronteren met Zijn liefde? En ja, soms gebeurt die ondersteuning in de vorm van personeel. Maar dan alleen wanneer daarvoor aantoonbare meerwaarde is.

Inspiratieplekken

Wil je alleen of samen met iemand voor een aantal maanden ervaringen opdoen bij één van onze buitenlandse partners? Dan zijn onze inspiratieplekken echt wat voor jou! We zoeken enthousiaste, betrokken christenen die zich willen laten verwonderen over wat God wereldwijd doet. Die bereid zijn om mee te draaien in de activiteiten van de partner en zijn/haar ervaringen tijdens en na het bezoek willen delen via hun netwerk. Je gaat er dus niet naar toe om de mensen iets te leren, om ze het evangelie te vertellen, dat wordt namelijk al gedaan door de mensen daar zelf. Natuurlijk kun je daarbij ingeschakeld worden, maar primair gaat het om een soort onderdompeling, je open stellen, kijken hoe mensen daar jou kunnen aansporen en bemoedigen om christen te zijn in je eigen context. Een soort ontdekkingstocht van minimaal een maand of langer. Meer informatie over onze Inspiratieplekken vind je hier.

Op onze reisblog kun je de ervaringen lezen van eerdere reizigers die o.a. inspiratie opdeden op Sri Lanka, in India en Zuid-Afrika.

Meer weten?

Meer weten over de verschillende reismogelijkheden? Neem contact op met Lisette Vossebelt via 038 427 04 27 of l.vossebelt@verrenaasten.nl.