MENU

Getuigenis uit de Isa E Church Bangladesh

“Ik ben Roshanara Kakan, Tangail Sadar, Tangail. Ons gezin bestaat uit vijf leden: mijn man, een zoon en zijn vrouw, en een dochter. Ik ben geboren en opgegroeid in een moslimgezin en bad vijf keer per dag.”

“Mijn man was een christen, maar hij liet zich niet dopen. Hij vertelde mij het evangelie van Jezus Christus in 2007. Ik was daar zo op tegen dat ik erover nadacht om hem te verlaten, maar omdat ik zag dat hij altijd voor mij bad, deed ik het niet. Het raakte mij om te zien dat hij dit speciaal voor mij deed. Toen ik een Injeel Sharif (NT) van mijn man kreeg, probeerde ik die zorgvuldig te lezen. Ik wilde weten wat erin stond. Al snel kwam ik erachter dat Jezus Christus mijn Redder is en dat Hij aan het kruis was gestorven voor mijn zonden. In 2012 zijn mijn man en ik gedoopt door ds. Abdul Mabud Chowdhury van de Isa E Church. Vanaf dat moment begon mijn man te werken voor Gods Koninkrijk.

Nadat we christenen waren geworden, ontstonden er conflicten tussen ons en onze familieleden. De familieleden begonnen zich te misdragen en sociale en economische drukmiddelen werden ingezet. Al die tijd hebben we dit in gebed bij onze Heer gebracht.

In 2020 kreeg mijn man plotseling een beroerte en werd bedlegerig. Buren en familieleden begonnen ons te bespotten door te zeggen dat Allah ons heeft gestraft, omdat we christenen zijn geworden. Maar ik weet dat al deze dingen voor de glorie van God zijn.

Omdat mijn man niet meer kon werken, pakte ik zijn taak als predikant in de Isa E Church op. Toen begreep ik pas hoe moeilijk het is om leiding te geven. Daarom wilde ik onderwijs volgen over leiderschap, en ik besprak dit met het hoofdkantoor van de Isa E Church. Uiteindelijk gaven ze de kans om naar het LLT seminar te gaan dat georganiseerd werd op 18-22 oktober 2022. Ik heb heel veel geleerd over het Bijbelse principe van leiderschap en ben dankbaar voor onze leraren die ons heel goed hebben onderwezen.

Bid alstublieft voor mij dat ik een goede leider kan zijn in Zijn wijngaard.”

Download hier het kerkbladartikel