MENU

Een gezonde maaltijd voor kinderen in Zuid-Afrika

Geef ook

Armoede is een groot probleem in Zuid-Afrika. Het zorgt ervoor dat veel kinderen ongezond zijn. Er is weinig kennis over gezonde voeding. Gezonde voeding helpt bij een goede lichamelijke en mentale ontwikkeling. Daarom vragen we je om te geven voor een gezonde maaltijd voor kinderen in Zuid-Afrika.

We vragen je om specifiek te geven voor groentezaden. Daarmee leren we mensen uit onze gemeenschap om groente te verbouwen. Kinderen krijgen zo iedere dag een gezonde maaltijd.

Geef kinderen in Zuid-Afrika een gezonde maaltijd

Door groente te eten komen kinderen uit de spiraal van armoede

Armoede wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Daarom begint onze partner Khanyisani bij de kinderen. Ze leren kwetsbare kinderen om gezond te eten en voor zichzelf te zorgen. Via de kinderen bereiken ze de ouders. Zo kunnen hele gezinnen uit de spiraal van armoede komen.

Medewerkers van kinderopvangcentra op het platteland leren we hoe ze groente verbouwen, zoals spinazie, sperziebonen en bieten. Zij delen hun kennis over het verbouwen van groente met hun gemeenschap. We zien dat na de training in de hele gemeenschap groentetuintjes worden aangelegd. Zo krijgen mensen regie over hun eigen leven en kunnen ze uit de armoede ontsnappen.

Geef je ook voor groentezaden?

Investeer jij vandaag in de toekomst van een kind in Zuid-Afrika? Met €20 help je een familie aan een startpakket met zaailingen.

Ja, ik help kinderen in Zuid-Afrika

Met jouw bijdrage help je kinderen in Zuid-Afrika om gezonder te eten. Alvast bedankt voor je gift!