U bent hier: >> Happen en trappen voor Nellmapius

Happen en trappen voor Nellmapius

Happen en trappen is een mooi initiatief van Elanna Veldkamp en Delien Dijkema. Zij hebben op 15 oktober in Baflo en omstreken de tweede editie georganiseerd van deze leuke activiteit en “het was weer een groot succes”. Wat ‘happen en trappen’ precies inhoudt, leggen Elanna en Delien  graag uit:

“Wij hadden een drie-gangen diner georganiseerd op drie verschillende plekken bij mensen thuis, en een afsluitende borrel bij één van ons thuis. Dit deden we om onze leden van GKv Baflo meer verbonden te laten voelen met de gemeente in Nellmapius. Via Zuid-Afrika Mission zijn we met deze kerk van ds. George Mnisi verbonden.  En voor hen hebben wij donaties gevraagd, want ze zijn in Nellmapius bezig met nieuwbouw voor hun kerk. In totaal hebben wij €383,- opgehaald. Er werd van alles geserveerd: van stamppot zuurkool tot culinaire hoogstandjes met geitenkaas, stoofpeer en walnoten. Bij elke locatie wisselden de mensen bij wie je aan tafel zat, dat zorgde voor leuke gesprekken.”

Om de activiteit onder de aandacht te brengen werd er een prachtige uitnodiging gemaakt om zowel eters als kokers te zoeken. Ook vrienden, buren en familie van de leden van GKv Baflo waren welkom. In tweetallen werden de deelnemers op pad gestuurd om op drie verschillende adressen hun voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht te halen. Bij de afsluitende borrel kon men hun verhalen en ervaringen delen. Hier kon men ook een donatie geven op basis van hun waardering voor een gezellig avond en lekker eten.