Hardlopen voor toekomst misbruikte kinderen op Sri Lanka

HEERDE – Op zaterdag 10 maart werd het startschot gegeven voor de 4e editie van de Ren voor hun leven cross in Heerde. Deze cross van 5 en 10 kilometer staat jaarlijks op de hardloopkalender om geld op te halen voor een goed doel. Onder prachtige omstandigheden liepen dit jaar zo’n 100 deelnemers mee en haalden 2.135 euro op voor een nazorgprogramma voor misbruikslachtoffers op Sri Lanka. Stichting Verre Naasten ondersteunt dit werk vanuit Nederland.

Ren voor hun leven
Ren voor hun leven is een initiatief van de broers Gerben en Willard Bredewold. Voor de 4e keer op rij organiseerden zij deze cross door het Zwolsche bos in Heerde. Het doel van deze cross is om een sportieve uitdaging te combineren met het inzamelen van geld voor een goed doel. De deelnemers liepen een afwisselend parcours van 5 of 10 km, waarbij ook de Tonnenberg getrotseerd moest worden. Na eerdere projecten in Oeganda en Brazilië gaat dit jaar de opbrengst naar een nazorgproject dat Verre Naasten ondersteunt op Sri Lanka. Dankzij diverse bedrijven die de cross sponsoren, is al het inschrijfgeld beschikbaar voor het goede doel.

Sri Lanka
Verre Naasten ondersteunt op Sri Lanka de organisatie LEADS, een organisatie die zich inzet voor misbruikte en beschadigde kinderen. In opvangcentra steunt LEADS jonge misbruikslachtoffers (4– 18 jaar) bij de verwerking van hun trauma’s en onterechte schuldgevoelens. Het oppakken van ‘het gewone leven’ speelt daarbij een belangrijke rol. Zo organiseren de hulpverleners vaak gerichte activiteiten voor de kinderen om fijne jeugdherinneringen te creëren. Hierin betrekt LEADS ook de familie, waarbij de kinderen in het nazorgprogramma begeleiding krijgen om weer een veilig thuis te vinden. Verder maakt juridische bijstand uit van dit indrukwekkende nazorgprogramma. De opbrengst van Ren voor hun leven is bestemd voor dit nazorgprogramma.

Geloof delen wereldwijd
Verre Naasten is de mission-organisatie van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en zet zich in voor ‘geloof delen wereldwijd’ in meer dan 30 landen. Dankzij de inzet van de hardlopers en de sponsoren van deze cross werd er een bedrag van 2.135 euro ingezameld: een prachtige steun in de rug voor kinderen op Sri Lanka!

Foto-reportage
Op onze Facebook-pagina is een een uitgebreide foto-reportage van de run te vinden