Help: cycloon Seroja raasde over Indonesië

Zware stortregens – veroorzaakt door de tropische cycloon Seroja – hebben afgelopen Paasweekend geleid tot flinke overstromingen en modderstromen op eilanden in het zuidoosten van Indonesië en op Oost-Timor. Van onze GGRI-zusterkerken op Soemba, Timor en Savoe kregen we verschillende foto’s en filmpjes binnen van getroffen huizen en kerken, geknakte bomen, ingestorte bruggen en verdronken vee. Meer dan 100 mensen kwamen om. Bidt u mee voor onze broers en zussen daar? En geef voor noodhulp!

Kerkdak weggewaaid

‘Door de heftige cycloonwind waaide afgelopen maandag het dak van de Gurijara-gemeente op Savoe (Sabu) weg,’ vertelt ds. Madah Biha vanuit Kupang, op het eiland Timor. ‘Het kerkgebouw is zwaar beschadigd. Bid dat onze getroffen broeders en zusters op Savoe standvastig zullen blijven en in alles de kracht van het geloof krijgen.’

Modderstromen

Ook op het eiland Soemba raakte een aantal kerkgebouwen zwaar beschadigd. Daarnaast melden de GGRI-kerken  dat verschillende woningen van gemeenteleden zijn getroffen, zowel door overstromingen, als door de zware cycloonwinden. ‘Verder raakten op allerlei plekken de akkertjes van boerengezinnen overstroomd met modder. Daarmee kan sowieso de oogst voor dit jaar als verloren beschouwd worden. Maar de gevolgschade daarvan zal de komende jaren merkbaar zal blijven.’

Noodhulp

Indonesië Mission | Verre Naasten komt in actie om de getroffen in de NTT-provincie te helpen. Doet u mee? Bid om kracht van boven in deze moeilijke situatie, en om een zegen op de hulpverlening die op gang komt. Wilt u ook financieel bijdragen?  Heel graag! U kunt uw gift overmaken naar IBAN: NL31 INGB 0000 3636 00 van Verre Naasten, met vermelding Noodhulp Indonesië. Geven kan ook via de onderstaande knoppen.

Wilt u een collecte houden in uw kerk voor deze noodhulpactie? Dan hebben wij een PowerPoint-presentatie beschikbaar (klik hier).