MENU

Help mee: noodhulp na overstroming in India

Op woensdag 4 oktober is de deelstaat Sikkim, in het noordoosten van India, getroffen door een zware overstroming. Door plotselinge, zware regenval overstroomde het Lhonak-gletsjermeer, waarna het water via de rivier Teesta naar de Lachen-vallei raasde en daar alles onder water zette. Meer dan 70 mensen zijn omgekomen en meer dan 80 mensen zijn nog vermist, waaronder 23 militairen, meldt het Indiase leger. Onze partner-kerk Presbyterian Free Church Council (PFCC)  komt in actie. Help mee!

Veel van de grote bruggen die naar het gebied leiden, zijn verwoest door de modderstromen. Daarnaast regent het nog erg hard in het gebied. Dit maakt het reddingswerk lastig. Het Indiase leger is druk bezig om de getroffen mensen te evacueren.

Families helpen met noodhulp

Onze partner-kerk PFCC (Presbyterian Free Church Council) in Kalimpong wil 30 getroffen gezinnen helpen met directe noodhulp, zoals eten, dekens en kleren en ook financiële middelen om hun bestaan weer op te bouwen. Tegelijk kijkt de kerk ook al verder vooruit. Er zullen huizen herbouwd moeten worden. Kleine ondernemers die alles kwijt zijn geraakt, hebben hulp nodig om weer op te starten. En ouders zonder financiële middelen hebben ondersteuning nodig om hun kinderen naar school te kunnen sturen.

Bid mee en geef

Bid mee voor de slachtoffers, de rouwenden, de hulpverleners en de overheid in India. Bid ook voor onze broers en zussen in India en de hulp die ze mogen bieden aan de gezinnen. Juist nu! En geef, zodat ze present kunnen zijn én blijven voor de getroffen mensen in Sikkim.

Klik hier om online te doneren Klik hier om te doneren via een Tikkie

Kom in actie met jouw kerk

Kom ook met jouw kerk in actie voor broers en zussen in India. Download hier een PowerPointpresentatie voor bij een collecte en een kerkbladartikel: