MENU

Spaar mee

Vind je het leuk om te sparen? Organiseer dan een spaaractie in jouw buurt, kerk of school! Spaar samen postzegels, spaarpunten en (buitenlands) munt- en briefgeld. Die leveren ons jaarlijks zomaar 2.500 euro op! Doe je mee? We helpen je graag met bijbehorende actiematerialen!

Wat kan ik sparen?

Een goede vraag. Hieronder zie je wat je allemaal voor ons kunt sparen:

  • Gebruikte en ongebruikte postzegels uit binnen- en buitenland. Deze gaan naar een groothandelaar, die ze verder verhandelt. Let op: postzegels behouden de hoogste waarde als je ze niet afweekt, maar op het poststuk laat zitten. Uitknippen mag wel; knip er dan bij voorkeur een halve tot één centimeter omheen. Ook postzegelverzamelingen in albums zijn welkom, of oude poststukken! Het is moeilijk te zeggen wat postzegels precies opbrengen. Gemiddeld gaat het om ongeveer 2,00 euro per kilo. Kinderzegels, zomerzegels of mooie grote postzegels met bloemen en/of dieren brengen meer op dan standaard postzegels (bijvoorbeeld de blauwe 1, of zegels met koning Willem-Alexander erop). Voor bijzondere zegels kunnen wij tot wel 30,00 euro per kilo krijgen. Ook buitenlandse postzegels zijn gewild.
  • Binnen- en buitenlands munt- en briefgeld. In bijna ieder huishouden ligt wel wat in een la. Guldens, of buitenlandse valuta, meegenomen als souvenir van een reis of vakantie. Of een potje kleingeld. Dergelijk munt- en briefgeld is bij ons zeer welkom, want het is geld waard.

Start een spaaractie!

Wil jij een spaaractie starten? Bijvoorbeeld in jouw kerk, op de basisschool of gewoon thuis? Vraag dan onze gratis spaarbox aan. Stuur een mailtje naar: info@verrenaasten.nl of bel naar 038-427 04 10 en wij sturen je de verzamelbox op!

Waar kan ik mijn verzameling inleveren?

Als je een mooie hoeveelheid postzegels, poststukken, of geld bij elkaar gespaard hebt, dan kun je dat naar ons opsturen. Maar je mag het ook komen brengen. We hebben daarvoor drie adressen:

  • Verre Naasten, Dokter Spanjaardweg 4a, 8025 BT Zwolle
  • Mevrouw D. de Jager-Visser, De Genestetstraat 27, 2902 AD Capelle a/d IJssel
  • Mevrouw J. Leijenhorst-de Vries, Grote Waard 14, 4761 MS Zevenbergen
« Terug naar Help mee