Help: zware overstroming treft miljoenen mensen in Assam (India)

Het regent al wekenlang hard in de Indiase deelstaat Assam, in het noordoosten van India. De overstromingen, modderstromen en blikseminslagen hebben zware gevolgen voor miljoenen mensen in Assam en buurland Bangladesh. Onze partners EHA – met een ziekenhuis middenin het getroffen gebied – en TEA komen in actie: ze willen 1.000 getroffen families voorzien van een noodhulppakket met eten, zeep en dekens. 

Noodhulppakketten
“Terwijl de mensen nog aan het bijkomen waren van de eerste overstromingen van een maand terug, hield het maar niet op te regenen. Dat veroorzaakte vorige week een tweede overstroming, met zware gevolgen voor zo’n 5,5 miljoen mensen in de deelstaat Assam. Inmiddels zijn er ook al 100 doden geteld. De Brahmaputra-rivier, één van ’s werelds grootste rivieren, stroomt ver buiten zijn oevers en is veranderd in een kolkende, allesverwoestende modderstroom. Er zijn meer dan 5 duizend dorpen getroffen en er zijn zo’n 260 duizend mensen geëvacueerd. De overheid vangt hen op in honderden vluchtelingenkampen. In overleg met de lokale overheid en met partner-kerken in de regio willen we noodhulppakketten uitdelen aan 1.000 getroffen families. In zo’n pakket zitten eerste levensbehoeften, zoals rijst, olie, kruiden, zeep, maandverband, dekens, een emmer en mokken. Ook kunnen we vanuit onze ziekenhuizen medische hulp verlenen,” vertelt Shem Raomai, hoofd van de afdeling Rampenbestrijding van de ziekenhuisorganisatie EHA.  

Help mee!
De kostprijs voor een compleet noodhulppakket met voedsel en andere eerste levensbehoeften is 25 euro. Geef en help ook mee, zodat EHA en TEA (partners van India Mission | Verre Naasten) 1.000 getroffen families kunnen helpen!   

Maak uw gift over naar NL31 INGB 0000 3636 00 van Verre Naasten, met vermelding Noodhulp Assam. Of geef via onderstaande knoppen, via Ideal (vermeld Noodhulp Assam bij de omschrijving) of Tikkie.  

Wilt u een collecte houden in uw kerk voor deze noodhulpactie? Dan hebben wij een PowerPointpresentatie en kerkbladartikel beschikbaar.