MENU

Honderden kilometers trappen voor Zuid-Afrikaanse studiebeurzen

Na een tocht van 660 kilometer kwamen de deelnemers aan The Ride on Education op zaterdag 29 juli aan in de Duitse hoofdstad Berlijn. Gestart vanuit Enschede volbrachten de deelnemers deze week de sponsorfietstocht om 35.000 euro in te zamelen voor onderwijsprojecten in Haïti, Indonesië, Roemenië en Zuid-Afrika.

Tien deelnemers fietsen mee voor Verre Naasten. Zij trapten hun kilometers voor betere toekomstkansen voor jongeren in Zuid-Afrika.

The Ride on Education

De sponsorfietstocht The Ride on Education vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. Na Schotland, Denemarken, Nederland en Frankrijk koersten de fietsers in 2023 van Enschede naar Berlijn. In al die jaren is er inmiddels al meer dan 225.000 euro verzameld voor beter onderwijs in verschillende ontwikkelingslanden. Dit jaar laten fietsers zich sponsoren voor onderwijsprojecten in Haïti, Indonesië, Roemenië en Zuid-Afrika. Op zaterdag 29 juli finishen de fietsers in Berlijn, met 660 kilometer in benen.

Toekomstkansen voor jongeren in Zuid-Afrika

‘Education is the most powerful weapon which you can use to change the world’ zei de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela ooit: ‘Onderwijs is het krachtigste wapen om de wereld te veranderen.’ Vanuit die gedachte is Verre Naasten betrokken bij verschillende onderwijsprojecten in Zuid-Afrika. Door studiebeurzen wordt onderwijs toegankelijk gemaakt voor iedereen. En met een geschikte opleiding worden de toekomstkansen van jongeren vergroot en kan de armoedespiraal doorbroken worden. Dat is waar de tien deelnemers die fietsen voor Verre Naasten zich voor inzetten. Zo vertelt Elle van der Ploeg die voor de zevende keer meefietste: ‘Onze kinderen en ook wijzelf zijn gezegend met prima onderwijs. Daarom wil ik graag samen met iedereen die mij gesponsord heeft deze jongeren in Zuid-Afrika, via Verre Naasten, een steuntje in de rug geven’.

Wij ondersteunen projecten en programma’s op het gebied van evangelisatie, diaconale hulpverlening, maar ook educatie. Zoals bijvoorbeeld het verlenen van studiebeurzen aan kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren. Dit onderwijsproject was één van de sponsordoelen van The Ride on Education in 2023. We zijn blij met de inzet  van de deelnemers en het bedrag dat beschikbaar is voor de Zuid-Afrikaanse jongeren.