‘Ik hoop dat het weer een bijzondere fietstocht wordt’

Kun je Hugo Waalewijn (71) uit Beilen de titel Mister Ride on Education geven? Dat vindt hij zelf misschien iets teveel eer. Wél kun je hem met een gerust hart een ‘founding father’ van The Ride on Education noemen. Over de jaarlijks terugkerende sponsor-fietstocht vertelt hij: “We vonden het in 2013 wel een goed idee om van de ‘Drentse Hooglanden’ -zoals de gemeente Midden-Drenthe zich graag afficheert- naar de Schotse Hooglanden te fietsen. En het leek ons een nóg beter idee om dat niet tot een eenmalige fietstocht te beperken, maar er een stichting voor op te richten om de tocht jaarlijks te herhalen. Steeds naar een andere bestemming.” De rest is geschiedenis: dit jaar vindt The Ride on Education voor de zevende keer plaats. Morgen gaat de ride van 2019 van start in lichtstad Eindhoven, met als einddoel: lichtstad Parijs!

Onderwijsprojecten

Al sinds de oprichting is het doel van de ride duidelijk: geld inzamelen voor (verschillende) onderwijsprojecten wereldwijd. Via een fietstocht van pakweg 600 kilometer. Hugo zelf hoopt dit jaar zo’n 1000 á 1500 euro op te halen voor het Thusano Fund in Zuid-Afrika – een studiebeurzenproject dat ondersteund wordt door Verre Naasten. Hoe hij dat bedrag bij elkaar wil krijgen? “Gewoon m’n halve adresboek en mijn geloofsgenoten aanschrijven”, luidt zijn antwoord. De keus om voor het Thusano Fund te fietsen, was snel gemaakt. Hij licht toe: “Ik ben voorlichter geweest bij Drenthe Mission | Verre Naasten, maar ook vrijwilliger voor Verre Naasten. Kortom, ik heb een warm hart voor mission. En ik zie ernaar uit om op de fiets te stappen voor dit mooie studiebeurzenproject in Zuid-Afrika!”

QR-code algemeen Ride on EducationCultuur opsnuiven

Hugo verwacht dat het weer een bijzondere tocht wordt, “langs rivieren en beken, met hopelijk niet al teveel steile heuvels. Hopelijk kunnen we mooi wat cultuur en sfeer opsnuiven van de -mij onbekende- landstreken waar we doorheen fietsen.” Zijn tip voor zijn medefietsers is: “Gewoon lekker met elkaar optrekken! De sfeer is altijd prima!” De 7e Ride on Education start deze zaterdag om 10:00 uur in Eindhoven. Ruim 20 sportievelingen vertrekken dan richting Parijs, en hopen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende onderwijsprojecten. Negen deelnemers fietsen namens Verre Naasten, voor het reeds genoemde Thusano Fund!

Wil jij deze fietstocht sponsoren – in het bijzonder het Thusano Fund in Zuid-Afrika? Dat kan via de onderstaande buttons, of scan de QR-code voor een Tikkie!