MENU

Hoop herkennen: nieuwe Prisma-bijlage

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop, door het lijden heen. Dankzij Pasen is er vernieuwing mogelijk in een gebroken wereld.

In deze editie van ’t Verschil lees je onder meer over ‘rozen in beton’. Een beeld – uit de column van Rob Favier (pag. 5) – dat duidelijk maakt dat in Gods wereld het onmogelijke mogelijk is. Dat heeft alles te maken met Pasen, en wordt zichtbaar in het werk dat we samen met andere Prismaleden – Hulp Oost-Europa, Kom over en help, TWR en Wycliffe Bijbelvertalers – doen in Gods Koninkrijk. We hopen dat je geraakt wordt door de persoonlijke verhalen van mensen die werkzaam of woonachtig zijn in verschillende delen van de wereld, dat je de tekenen van Gods Koninkrijk zult opmerken, én dat je wordt aangespoord om de boodschap van geloof, hoop en liefde uit te dragen.

> Lees de ND-bijlage ’t Verschil digitaal

ND-bijlage ’t Verschil

Jaarlijks verschijnt er 3x per jaar een extra Prisma-bijlage bij het ND, getiteld ‘t Verschil. Elke keer een ander thema en steeds gevuld door andere Prisma-leden. Verre Naasten deelt in deze editie twee verhalen. Een daarvan is Cleopas Maseko van Thembalethu Nkomazi in Zuid-Afrika: ‘Maar uiteindelijk gaat het vooral om de vraag: hoe reageer jij op wat of wie jouw weg kruist? Zie je de ander zoals God de mens ziet? Dát maakt ons geloof relevant.’ Ook staat er een getuigenis in van Alida de González uit Venezuela: ‘Ondanks de moeilijke tijd die we in Venezuela doormaken, ben ik een dankbaar mens. Elke dag weer merk ik dat God er is.’