Hulpverleningszondag 2019: help de kerk in Venezuela

Aanstaande zondag 3 februari is het hulpverleningszondag 2019. Binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken is deze bijzondere thema-zondag een waardevolle traditie.

Hoop voor Venezuela

Op deze bijzondere zondag vraagt Verre Naasten aandacht voor de kerken in Venezuela. In dit straatarme land probeert de kerk, in woord én daad, het Evangelie te delen. Veel Venezolanen ontvluchten hun land en vertrekken met tienduizenden naar buurlanden, op de vlucht voor honger en ellende. ontvluchten hun land. De lokale kerk houdt stand en deelt het evangelie, in woord én daad. Door elkaar ‘s zondags op te zoeken en elkaar te bemoedigen met Gods rijke woord. Maar tegelijk door bijvoorbeeld voedsel en medicijnen uit te delen in de buurt. En zo hoop te brengen!

Op deze ene dag in het jaar vragen wij extra aandacht voor de ondersteuning van de lokale kerken in Venezuela en hun diaconale activiteiten.  Venezuela is in diepe crisis. Er heerst een continue hyperinflatie. Het is een van de duurste landen ter wereld. Geweld is aan de orde van de dag. In deze situatie probeert men in Venezuela kerk te zijn.

De situatie in Venezuela blijft onverminderd kritiek. Vluchtelingenstromen naar omliggende landen houden aan en leiden daar tot grote problemen: het kleine Curaçao zet Venezolanen snel weer uit, er zijn meldingen van gevechten tussen de lokale bevolking in Brazilië en Venezolaanse vluchtelingen.

De Venezolaanse kerken waar we contact mee hebben, blijven zich inzetten voor de mensen in hun omgeving, ook vanwege de steun die wij mochten geven in de afgelopen maanden. En het kerkelijke werk gaat door: Bijbelstudies, lessen voor nieuwe gelovigen etc. In Maracay wordt dat gedaan vanuit het gebouw dat recent is aangekocht met hulp vanuit Nederland.

Help mee! Bid dat zij het kunnen volhouden en van betekenis zijn in hun omgeving. En geef voor het diaconale werk in Venezuela. Dat kan via deze link. Hartelijk dank!

Materialen voor kerken
Onderstaande materialen zijn bruikbaar om de hulpverleningszondag zichtbaar te maken in de kerk. Bent u hiervoor verantwoordelijk in uw gemeente? Maak dan gebruik van onderstaande downloads. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met s.vanderherberg@verrenaasten.nl.

Kerkbladartikel
Collectepresentatie
Kinderwerkje Kijkdoos:
* Instructies
* Deel A
* Deel B
Flyer / machtigingskaart
Poster