Buitenlandse predikanten naar Nederland voor conferentie

Van 8 tot en met 22 mei 2019 komen ongeveer 30 buitenlandse evangelisten, predikanten en kerkleiders naar Nederland. Ze komen deelnemen aan onze Internationale Conferentie. Kerken hebben in de genoemde periode de unieke kans om één van hen uit te nodigen voor een Ontmoetingsdienst. In zo’n speciale ‘mission-dienst’ is extra ruimte voor verwondering over Gods wereldwijde kerk.

Kennis en ervaring uitwisselen

De buitenlandse gasten komen uit partner- en zusterkerken uit landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ze zijn twee weken in Nederland (Zwolle) om mee te doen aan de Internationale Conferentie die we organiseren samen met hogeschool Viaa en de Theologische Universiteit Kampen (TUK). De deelnemers gaan zich verdiepen in het thema ‘Resident Aliens, What can churches contribute to the wellbeing of their society?’. Anders gezegd: wat is de rol van de kerk in de samenleving? Ben je een vreemde eend in de bijt, of sta je middenin de samenleving? Samen gaan de predikanten en evangelisten kennis en ervaring uitwisselen over mission en kerk-zijn. Overdag volgen ze colleges en in de weekenden willen ze graag kennismaken met plaatselijke gemeenten in Nederland. Zo kunnen zij én wij onze wereldwijde verbondenheid in Christus ervaren.

Ontmoetingsdiensten

Tijdens de Ontmoetingdiensten op 12 en 19 mei 2019 krijgt onze missie ‘geloof delen wereldwijd’ heel concreet vorm! De meeste gasten zullen preken (in het Engels), waarbij de preek vertaald wordt in het Nederlands. Van eerdere Ontmoetingsdiensten weten we dat zo’n internationale kerkdienst als een bijzondere en inspirerende dienst wordt ervaren: wereldwijd verbonden! Een gast reserveren of meer informatie opvragen kan bij Anja Mijnheer via: wereldwijd@verrenaasten.nl of tel. 038-42 70 412. Verre Naasten stelt allerlei materialen beschikbaar om de Ontmoetingsdienst onder de aandacht te brengen en er invulling aan te geven. Op deze pagina kunt u de materialen vinden.

Wilt u een Ontmoetingsdienst bijwonen? Via deze link ziet u in welke kerken dat mogelijk is!

Bijwonen?

Van verschillende kanten kregen we de vraag of het mogelijk is om een dag(deel) bij de conferentie aanwezig te zijn. Omdat het een conferentie is met genodigden, is het niet mogelijk om ‘zomaar’ aan te schuiven. De deelnemers volgen namelijk een intensief programma met afgesproken doelstellingen. Wél is het mogelijk om het afsluitende symposium bij te wonen, op woensdag 22 mei 2019 in het gebouw van hogeschool Viaa. Dit symposium gaat -net als de conferentie- over de rol van de kerk in de samenleving. De conferentie-deelnemers zijn bij het symposium aanwezig, dus het belooft een volop interculturele bijeenkomst te worden! Sprekers zijn o.a. Stefan Paas en Ad de Bruijne. Klik hier voor meer informatie over het symposium. Verder is het symposium te volgen via updates op onze Facebook-pagina.

Draag bij aan training van evangelisten

Verre Naasten traint, ondersteunt en bemoedigt wereldwijd predikanten, evangelisten en kerkleiders. Dat helpt hen om in en vanuit hun lokale kerk dienstbaar zijn en Jezus’ liefde te delen in woord en daad. En dat is nodig, want 2 op de 3 mensen wereldwijd kent Jezus niet als hun Verlosser. Wilt u hun werk en opleidingstrajecten steunen? Geef dan een gift via de onderstaande buttons!