MENU

Bevallen in een opvangkamp

De Presbyterian Free Church Council (PFCC) is al jaren actief in Teesta, ten Noord-Oosten van India. Daar bieden ze, samen met andere organisaties, ondersteuning aan mensen die in een opvangkamp leven. India Mission | Verre Naasten heeft begin 2024 financiële hulp geboden, waardoor vrouwen als Rogi kunnen overleven.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF)

Rogi is een jonge vrouw van 28 jaar oud. Ze woont in de deelstaat Sikkim als er een ramp gebeurt. Rogi: “Het gebeurde in oktober 2023. Om 3:00 uur in de ochtend werd ik wakker door water dat mijn huis binnenstroomde. Er was een overstroming ontstaan als gevolg van een dambreuk. Op dat moment was ik hoogzwanger.” In allerijl worden alle mensen geëvacueerd. De autoriteiten willen dat iedereen binnen een half uur klaarstaat voor vertrek, ook de hoogzwangere Rogi.

Hulp krijgen

“We waren helemaal niet voorbereid om zo snel te vertrekken. Gelukkig kreeg ik hulp van de buren om mezelf in veiligheid te brengen”, zegt Rogi. Ze wordt naar een opvangkamp in Teesta gebracht. Daar bevalt ze van een dochtertje. “Ik woon hier al 8 maanden en hopelijk kan ik later terug naar mijn eigen huis.” Rogi heeft het zwaar, maar is dankbaar voor de steun die hulporganisaties bieden.

India Mission | Verre Naasten

In het gebied waar Rogi woont is onze partner, de Presbyterian Free Church Council (PFCC) actief. Zowel vorig jaar, als begin dit jaar, hebben ze ondersteuning gegeven, zodat een 30-tal families in Teesta en Singtam geholpen konden worden met eerste levensbehoeften. Denk daarbij aan voeding, gas om te koken, water, sanitaire voorzieningen, dekens en kleding. Rogi is India Mission | Verre Naasten en de PFCC dankbaar voor de hulp en ondersteuning. Rogi: “Ik houd vast aan mijn geloof in God!”

India Mission | Verre Naasten is dankbaar dat we geloof mogen delen, in woorden én daden!

« Terug naar India Mission | Verre Naasten