MENU

Over ons

India Mission | Verre Naasten is een regionaal samenwerkingsverband van kerken in de regio (en GKv-classis) Dordrecht-Gorinchem en de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Wij richten ons op het ondersteunen van mission-projecten in India. Dit houdt niet alleen financiële ondersteuning in, maar ook het aangaan van partnerschapsrelaties met buitenlandse kerken en organisaties. Binnen de partnerschappen hebben meeleven, voorbidden, geven én ontvangen een plek.

Ontstaan

Eind 2011 startten de genoemde kerken een traject om te komen tot een samenwerking in de invulling van ‘de zendingstaak’ buiten Nederland. Tijdens dit proces werd het woord ‘zending’ ingeruild voor: mission. Het verkennende traject leidde in 2013 tot een samenwerkingsovereenkomst, die de basis was voor India Mission | Verre Naasten.

India Mission | Verre Naasten is lid van de vereniging Verre Naasten (voorheen Landelijk Samenwerkingsverband Mission). De rol van het samenwerkingsverband is om, overkoepelend aan de kerken, de voortgang van/binnen de partnerschappen en projecten te bewaken en te garanderen. Ook is India Mission | Verre Naasten aanjager in de betrokkenheid bij de lokale, aangesloten kerken voor de partners en de steun aan onze broers en zussen ver weg.

Visie

Als samenwerkende kerken in Zeeland, Brabant, Limburg en Zuid-Holland verlangen we ernaar dat alle mensen – dichtbij en ver weg – Jezus Christus mogen leren kennen en liefhebben. Daarom willen we gehoor geven aan de opdracht van Jezus om zijn Boodschap in deze wereld te verspreiden. Ook willen we onze partners in India ondersteunen in woord én daad.

« Terug naar India Mission | Verre Naasten