MENU

Afgestudeerden in Myanmar!

Ondanks dat de situatie in Myanmar al jaren erg onrustig is, hebben een viertal studenten hun master weten te behalen aan de Myanmar Theological Seminary (MTS). De MTS werd in 2019 opgericht door onze partner-kerken in Myanmar, de RPCFM (Reformed Presbyterian Churches Fellowship Myanmar). Het is door Gods genade dat de eerste studenten nu zijn afgestudeerd! Indonesië Mission | Verre Naasten ondersteunt deze opleiding.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectefilmpje

In Myanmar is het al jaren onrustig. David Khobal is predikant en docent aan de MTS. Hij zegt: “Er zijn weinig christenen in ons land, slechts 6,7% van de 54 miljoen inwoners. Ruim 87% is boeddhist. Daarnaast wordt Myanmar gerekend tot het meest arme en het minst ontwikkelde land ter wereld.  Mensen lijden dag in dag uit.” De kerken missen de middelen om het werk van God in het land uit te breiden. Hoe mooi is het dan om te zien dat God met de afgestudeerde studenten nieuwe ‘werkers in de wijngaard’ heeft toegevoegd!

De politieke situatie in Myanmar wordt met de dag slechter sinds het leger de macht in 2021 overnam. Veel kerkleden vluchten naar andere landen, zoals India en Thailand. Jongeren raken hun leven kwijt in de gevechten en elke dag worden er huizen in brand gestoken. “Veel kinderen gaan niet naar school en jongeren verliezen hun dromen,” zegt David. “Mensen zijn bang. De kerken in Myanmar proberen de mensen naar Christus te leiden. Want alleen bij Hem kun je je getroost en beschermd voelen.” De kerk doet er alles aan, ondanks armoede en onveiligheid, om in de noden van mensen te voorzien. Ze blijven uitdelen!

Indonesië Mission | Verre Naasten ondersteunt de theologische opleiding financieel en met gebed, zodat meer mensen Jezus aannemen als hun verlosser. Blijft u meebidden?

« Terug naar Indonesië Mission | Verre Naasten