MENU

LEADS: hoop voor kwetsbare kinderen

Al op jonge leeftijd wordt het leven van Thilina getekend door verlating en verwaarlozing. Zijn vader verlaat hem als hij nog maar een baby is, vijf jaar later laat ook Thilina’s moeder hem in de steek. Wat nu? Thilina wordt opgenomen in een kinderopvangcentrum. Maar ook daar gaat het mis…

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectefilmpje

“LEADS geeft kinderen een gevoel van waardigheid en waarde terug. Dat doen we bijvoorbeeld door het geven van gesprekstherapie, juridische ondersteuning en het werken aan herstel binnen gezinnen. Op die manier zien we dat jonge mensen een transformatie meemaken van kwetsbaar mens naar een krachtig en zelfbewust persoon,” zegt Monroe Jayasuriya, directeur van LEADS. Zijn organisatie werkt aan de belangen van het kind en wil een kindgerichte, medelevende, educatieve en actieve christelijke hulporganisatie zijn. LEADS werkt met verwaarloosde, kwetsbare kinderen die seksueel misbruikt zijn. Daarbij willen ze de liefde van God laten ervaren. Een soort liefde die kinderen als Thilina hard nodig hebben!

Alweer mis

Van zijn 9e tot zijn 15e jaar wordt Thilina opgevangen in een kinderopvangcentrum waar hij de kans krijgt om te studeren. Tijdens die periode gaat het opnieuw mis. Door de huishoudster wordt Thilina zowel lichamelijk als seksueel ernstig mishandeld. Ook een leraar van het centrum kan het niet nalaten om de jongen bruut te behandelen. Monroe: “Sinds vijf maanden kan Thilina bij ons terecht op het therapeutisch wooncentrum. Er is een begin gemaakt met het herstellen van de familierelaties en counseling helpt hem om hem te laten zien dat God van hem houdt. Samen kijken we naar zijn potenties en hoe hij die kan benutten.”

Nieuwe hoop

Door de behandeling bij LEADS is het gedrag van Thilina inmiddels verbeterd en heeft hij zijn talent voor sport en andere vaardigheden laten zien. Het genezingsproces is nog lang niet klaar, maar met de juiste steun en Gods hulp kan Thilina tot bloei komen en een beter leven leiden. Indonesië Mission | Verre Naasten is dankbaar dat we deze verhalen mogen delen. Samen mogen we het licht van Jezus laten schijnen!

« Terug naar Indonesië Mission | Verre Naasten