MENU

Winterdekens in Bangladesh

In Bangladesh viel de winter dit jaar vroeg. Vanaf december 2023 tot en met februari 2024 was er een drastische daling van de temperatuur, gebrek aan zonlicht en dichte mist. Dit had een verwoestend effect op de mensen met meer dan 200 duizend zieken, tientallen sterfgevallen en een enorme toename aan ziekenhuisopnames tot gevolg. Daarom hielp de Grace Evangelical Church (GEC), uit Dhaka, deze mensen. Met behulp van Indonesië Mission | Verre Naasten deelden ze winterdekens uit!

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectevideo

De koude rillingen lopen je over de rug. Niks geen sprankeltje zonlicht, enkel bittere kou. Door de extreme daling in temperatuur is de winter in Bangladesh een slopende ervaring. Mothius is evangelist en boer in Birganj. Hij zegt: “De dichte mist verstoort alledaagse klusjes en heeft een verwoestend effect op de teelt van gewassen. Aardappelplanten gaan dood en zaaibedden drogen uit.”

De kerk helpt

Niet alleen de landbouwsector ervaart de gevolgen, ook kinderen en ouderen zijn het slachtoffer van de kou. Duizenden zieken, tientallen sterfgevallen en een alarmerende piek in het aantal ziekenhuisopnames maakt dat er reden is tot zorg. Een land als Bangladesh is niet voorbereid op zulk koud weer. Samuel Bagchi is dominee van de Grace Evangelical Church (GEC). Hij zegt: “Veel mensen wonen in huizen die gemaakt zijn van bamboe. Dit soort huizen biedt weinig bescherming tegen wind en regen. Mensen worden daardoor ernstig ziek. Een oud gemeentelid van onze kerk bad daarom tot Jezus Christus om bescherming.”

Dekens voor de buren

Het leven is niet gemakkelijk voor de mensen. Er is nauwelijks verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur en verwarmingssystemen zijn niet in de huizen aanwezig. Daarom besloot de Grace Evangelical Church (GEC), samen met Indonesië Mission | Verre Naasten, deze mensen te helpen. Zo’n vierhonderd gezinnen ontvingen dekens, groot genoeg om twee tot drie mensen warm te houden. Niet alleen christenen kregen hulp, ook de naburige moslim- en hindoebevolking kregen dekens aangeboden. Zo mochten zij de liefde van Jezus zien. Velen van hen hebben daarna hun leven aan Jezus gegeven.

Warme dekens zijn ook de komende winter hard nodig. Kijk bij de droomprojecten van Verre Naasten en help mee!

Indonesië Mission | Verre Naasten is dankbaar dat we geloof delen, in woorden én daden! Door het verspreiden van warme dekens delen we Jezus’ licht in deze wereld.

« Terug naar Indonesië Mission | Verre Naasten