MENU

Inspiratieplekken

Wil je alleen of samen met iemand voor een aantal maanden ervaringen opdoen bij één van onze buitenlandse partners? Dan zijn onze inspiratieplekken echt wat voor jou! We zoeken enthousiaste, betrokken christenen die zich willen laten verwonderen over wat God wereldwijd doet. Die bereid zijn om mee te draaien in de activiteiten van de partner en zijn/haar ervaringen tijdens en na het bezoek willen delen via hun netwerk.

Dit alles met als doel:

  • Je laten verwonderen wat God wereldwijd doet;
  • Elkaar bemoedigen, troosten, aansporen, etc.;
  • Nagaan of jij iets kunt leren van je ervaring in het buitenland;
  • Dat er ook wat aan PR gedaan wordt (bijv. blog, Facebook, na afloop een artikeltje/interview, een presentatie in de kerk, o.i.d.)

Je gaat er dus niet naar toe om de mensen iets te leren, om ze het evangelie te vertellen, dat wordt namelijk al gedaan door de mensen daar zelf. Natuurlijk kun je daarbij ingeschakeld worden, maar primair gaat het om een soort onderdompeling, je open stellen, kijken hoe mensen daar jou kunnen aansporen en bemoedigen om christen te zijn in je eigen context. Een soort ontdekkingstocht van minimaal een maand of langer.

Wat is onze rol?

Wij zijn een soort makelaar die je in verbinding stelt met een partner. We kunnen je (van te voren) op weg helpen om zaken wat te kunnen duiden. Je zult zelf de ticket, reis- en verblijfskosten moeten regelen, waarbij je natuurlijk wel gebruik kunt maken van ons partner-netwerk. Ook maak je met ons afspraken over de output in de vorm van PR die we van je verwachten. Je werkt dus niet voor de partner, maar doet een fantastische (levens)ervaring op. Waarbij we natuurlijk hopen dat die ervaringen er aan bijdragen dat (actieve) betrokkenheid bij mission de rest van je leven gegarandeerd is.

Als je dit wat lijkt, stuur dan een motivatiebrief in het Engels, waar ook de periode in wordt genoemd waarin jij of jullie beschikbaar zijn en natuurlijk een korte  CV. Dan kunnen wij die gebruiken om een paar partners van ons te contacten met name in Zuid-Afrika/India. Als we een goede match hebben, dan gaan we om tafel zitten om de plannen verder uit te werken.

De plekken die we aan kunnen bieden en ook het aantal mensen die we mogelijk bij een partner in het buitenland kunnen ‘onderbrengen’ zijn van dien aard dat we maatwerk kunnen bieden. We hebben partners op het gebied van gezondheidszorg, sociaal cultureel werk, onderwijs, kerkenwerk. Hier en daar zouden we misschien ook wat kunnen bieden op economisch / administratief gebied. Maar soms misschien ook (als het geen stage is, maar ontmoeting / motivatie) broodjes smeren in de kantine van een bijbelschool en van daaruit contacten aangaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Vossebelt, l.vossebelt@verrenaasten.nl of 038 4270427.